AÖF kayıt yenileme işlemleri ve gerekli belgeler neler?

AÖF kayıt yenileme işlemleri ve gerekli belgeler neler?
Açıköğretim üniversitesine kayıt olacak öğrenciler merakla kayıt tarihlerini bekliyor. Peki 2016 AÖF kayıtları ne zaman başlıyor ve AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman? İşte AÖF sınavı hakkında gerekli belgeler...

* Kayıt Türü: - ÖSYS Yeni Kayıt: 25 Ağustos 2016 Perşembe günü başlayacak - 03 Eylül 2016 Cumartesi günü bitecektir. Mazeretli Kayıt Tarihi ise 03 Eylül 2016 Cumartesi günüdür.
* İkinci Üniversite: 31 Ağustos 2016 Çarşamba günü başlayacak - 09 Eylül 2016 Cuma bitecektir. Mazeretli Kayıt Tarihi ise 09 Eylül 2016 Cuma günüdür.


* Kayıt Yenileme: 26 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak 07 Ekim 2016 Cuma bitecektir. Mazeret Kayıt Tarihi ise 07 Ekim 2016 Cuma günüdür.
Açık Öğretim Sistemine göre öğretim yapan Anadolu Üniversitesi İşletme ve İktisat Fakülteleri ile Önlisans programlarına yerleştirilmiş olan öğrencilerin kayıt işlemleri her yıl fakülte tarafından yayınlanan kayıt kılavuzunda belirtilir.
AÖF KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
Lise diplomasının aslı,
Kimlik fotokopisi,
12 adet (4,5×6 cm) fotoğraf,
Öğrenci katkı payını/öğrenim ücretini ödemesine ilişkin banka dekontu,
AÖF DERS GEÇME SİSTEMİ
Yıllık programlarda okuyan öğrenciler için ders geçme sistemi şöyledir: AÖF sınavlarında değerlendirme yüz (100) tam not üzerinden yapılır. Her ders için başarı notu; ara sınavı notunun % 30’ u ile yıl sonu veya bütünleme sınavı notunun % 70’ i toplanarak bulunur. Bir dersten başarılı sayılabilmek için yukarıdaki değerlendirmeye göre bulunan başarı notunun en az elli (50) olması gerekir. Başarı notu küsurlu çıkarsa en yakın tam sayıya yuvarlanır.
Ara sınavı, bütünleme sınavını da aynı şekilde etkilemekte ve bu sınavlardaki başarı notu hesabı da yukarıdaki gibi yapılmaktadır. Ara sınava girememiş öğrenciler; yıl sonu sınavından veya bütünleme sınavından % 70’i elli (50) ve yukarısı olan bir not aldıkları takdirde başarılı sayılırlar.
Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçları duyuruluncaya kadar hiç bir surette açıklanmaz. Duyurulan sınav sonuçları kesin olup, itiraz edilemez. Sınav evrakı iki yıl saklanır.
Bulunduğu sınıfta en çok 2 dersten başarısız olan öğrencilere bir üst sınıfın dersleri verilir. 3 ve daha fazla dersten başarısız olan öğrenciler, aynı sınıfta başarısız oldukları dersleri tekrar ederler ve bu derslerin sınavına girerler. Bu öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar.
AÖF SINAV TARİHLERİ / 2016-2017
Güz Dönemi Ara Sınavı: 26 - 27 Kasım 2016
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 14 - 15 Ocak 2017
Bahar Dönemi Ara Sınavı: 15 - 16 Nisan 2017
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 27 - 28 Mayıs 2017
2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı: 15 Temmuz 2017
AÖF AÇIKÖĞRETİM HAKKINDA DETAYLI BİLGİ
Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde sınıf geçme sistemi uygulanır. Ancak, bulunduğu sınıftaki derslerin en çok ikisinden başarısız olanlara bir üst sınıfın dersleri verilir. Üç veya daha fazla dersten başarısız olanlar, başarısız oldukları dersleri tekrar ederler, bu öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar.
- AÖF öğrencileri her yıl kayıt yenilemek zorundadırlar. 2 yıl üst üste kaydını yenilemeyen öğrencilerin fakülteden kayıtları silinir.
- Açıköğretim fakültesi öğrencileri kayıt yaptırdıkları yıldan başlamak üzere önlisans için 4, lisans için 7 yıl süresince öğrencilik haklarından yararlanabilirler. Öğrenciler kayıt yenilemedikleri yılda öğrencilik haklarından yararlanamazlar.Kayıt yenilemedikleri öğretim yılları 4 ve 7 yıllık öğretim süresinin hesabına yazılır.
- Açıköğretim fakültesinde kayıtlı olan öğrenciler, her ne sebeple olursa olsun; fakülte, bölüm, ve programlar arasında yatay geçiş yapamazlar.
- Açıköğretim fakültesi öğrencileri, bölüm ve programlarından örgün öğretime geçemezler.
- 1. ve 2. sınıf derslerinin tamamından başarılı olan İktisat ve İşletme fakültesi öğrencilerine, Merkez Bürodan yazılı olarak istemeleri halinde önlisans diploması verilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.