Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yozgat’tan mektup

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yozgat’tan mektup
Yozgat insanının askeri acemi birlik beklentisinde ne kadar kararlı olduğunu göstermek için sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanmak ve ziyarette teslim edilmek üzere Cumhurbaşkanı’na binlerce mektup yazıldı.

 Yozgat’ın gelişip, kalkınması için bacasız fabrika gözüyle baktıkları acemi birliği istemek için bugün Cuma namazı sonrası kentin esnaflarından olan Davut Bayram öncülüğünde yaya olarak yola çıkacak olan binlerce kişinin kalbinden geçenler mektuba döküldü.

Başlatılan imza kampanyası ile de desteklenen hareket kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Yozgat’ın içerisinde bulunduğu ekonomik durum, göç sorunu ve işsizlik gerçeği hakkında bilgiler verilerek, askeri acemi birliği beklentisinin geri çevrilmemesi istendi. 

Yozgat insanının askeri acemi birlik beklentisinde bu kez ne kadar kararlı olduğunu göstermek için Davut Bayram tarafından başlatılan, TSO Başkanı Metin Özışık tarafından desteklenen hareketin ciddiyetini sergilemek adına sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanmak ve ziyarette teslim edilmek üzere Cumhurbaşkanı’na mektup da yazıldı.

İMZALARLA DESTEKLENECEK

‘Yozgat Başkomutana gidiyor’ isimli grup 26 Ağustos Cuma günü yapılacak yürüyüş öncesinde tam anlamıyla seferberlik başlattı. Grup adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazılan ve aynı zamanda BİMER’e de gönderilmesi istenilen mektupta Yozgat’ın içerisinde bulunduğu sıkıntılı durum anlatılmaya çalışıldı. İmza kampanyası ile de desteklenecek hareketin Yozgat adına önemine dikkat çekmek, Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’nin en fazla şehit veren illerinden biri olan Yozgat’ın beklentilerini geri çevirmemesi istenilen mektupta şu görüşlere yer verildi:

YOZGAT DEVLETİNE SADIK BİR İL

“Sayın CUMHURBAŞKANIM

Ülkemiz coğrafyasının tam ortasında bulunan Yozgat, kuruluşundan günümüze hem Osmanlı İmparatorluğu döneminde, hem de Türkiye Cumhuriyeti döneminde Devletine layıkıyla hizmet etmiş, her Yozgatlı Devlet yetkililerinden aldığı kutsal görevi layıkıyla yerine getirmiş, Devletini ve milletini yüceltmenin çabasını vermiştir. 1914 yılı Seferberliğin ilanıyla eli silah tutabilen herkes cepheye koşmuş, hepimizin bir parçası vatan ve İslam Dinini korumak maksadıyla Dünyanın farklı bölgelerine can ekmişlerdir.  Yozgat Mektebi Sultani öğrencilerinin tamamı gönüllü olarak cepheye gittiği için 1914-1915 eğitim yılında öğrencisi bulunmadığı için Lise kısmı kapatılmıştır.

Yıllar süren savaşlarda her ocağa şehit ateşi düşmüş, “Bir örnek” Yozgat merkeze bağlı Dağboymul köyünden, şimdiki adı ile “Gülyayla köyünden” Böylehasan oğulları lakabıyla bilinen ailenin sekiz evladı şehit düşmüştür.

İŞSİZLİK GÖÇÜ TETİKLİYOR

Devletine ve milletine bu kadar sadık bir memleket evlatları olan “Yozgatlılar” günümüzde işsizlik ve yoksulluk nedeniyle nüfus erozyonuna maruz kalmıştır. Son on beş yıl içerisinde bırakın nüfus artışı yaşanmasını, var olan nüfusun yarısı memleketinden göç etmek zorunda kalmışlardır.

Yozgat halkı büyük bir umutsuzluğa düşmüş, Akdeniz Üniversitesi tarafından 2013 yılında yapılan araştırmalara göre Türkiye de en erken ölüm oranı 67.8 ile insan ömrünün en kısa olduğu il Yozgat olduğu tespit edilmiştir.

Özellikle genç nüfus işsizlik gençlerin evlenememesi nedeniyle büyük şehirlere göç etmesi ve geride kalan ebeveynlerin evlat, torun sevgisinden mahrum kalması, düzenli beslenememe, yaşam sevinçlerini yitirmeleri konusunda büyük etken olduğu araştırmacılar tarafından belirlenmektedir.

Yozgat merkez ve İlçelerinde yaşanan nüfus erozyonu acil müdahaleyi gerektirdiği gün gibi aşikardır.

Bu bölgede sanayileşmenin gerçekleşmemesi ve gerekli istihdam alanının olmayışı sebebiyle, Yozgat halkı tarafından umut olarak görülen “Yozgat’a Acemi Birliğinin verilmesi” tüm Yozgat halkı tarafından benimsenmiş, Sizlerin Cumhurbaşkanlığı seçimi münasebetiyle geldiğiniz 10 Temmuz 2014 tarihinde ki Yozgat mitinginde de halk tarafından yüksek sesle dillendirilmiştir.

Anadolu'nun tam ortasında bulunan Yozgat halkının “Acemi Birliği” isteği Türk Ordusunun Baş Kumandanı olan Siz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yozgat halkına müjde olarak duyurulması en büyük dileğimizdir.”

Grup ayrıca tüm Yozgatlıların imza kampanyasına katılıp, bu mektubu sosyal paylaşım sitesinde yayınlaması ve aynı zamanda Bimer’e de göndermesi istenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.