Kapatılan PKK gazetesi yöneticilerinden Eren Keskin serbest bırakıldı

Kapatılan PKK gazetesi yöneticilerinden Eren Keskin serbest bırakıldı
Bölücü terör örgütü PKK’nın yayın organı olan ve geçtiğimiz haftalarda kapatılan Özgür Gündem’in önde gelen yöneticilerinden Eren Keskin, serbest bırakıldı.

TERÖR örgütü PKK’nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Özgür Gündem Gazetesi soruşturması kapsamında Eren Keskin hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

PKK gazetesinin yazarları arasında da yer alan Eren Keskin, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Keskin çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

PKK/KCK örgütünün dağ kadrosunda yer alan yöneticilerinin Özgür Gündem Gazetesi’nde mahlas isimlerle yazılar yazdığı konusunda bilgisinin olmadığını ileri süren Keskin, gazetenin yayın politikasını belirleyecek etki ve yetkisinin bulunmadığını savundu. Keskin, "Ben insan hakları savunucusuyum. Bu yaşıma kadar hiçbir örgütün üyesi olmadım. Hiçbir zaman hakkında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma açılmadı. Ayrıca gazetede yönetici de değilim. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

eren-keskin-1.jpg

SAVCI TUTUKLANMASINI TALEP ETTİ

Keskin, savcılık sorgusunun ardından, "Terör örgütü üyeliği" ve "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Keskin’e destek olmak için, aralarında CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Garo Paylan, İHD yöneticileri ile çok sayıda kişi de adliyeye geldi.

SERBEST BIRAKILDI

Eren Keskin çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.