Maradona Messi'nin milli takıma dönüşünü sorguladı

Maradona Messi'nin milli takıma dönüşünü sorguladı
Arjantinli eski futbolcu Maradona, "Messi'nin milli takımı bırakması, belki de kaybettiği finalleri unutturmak için sahnelenmiş bir oyundu." dedi.

Arjantinli efsane futbolcu Diego Maradona, Barcelona'nın yıldız oyuncusu Lionel Messi'nin, 2016 Copa America finali sonrası yaptığı Arjantin Milli Takımı'nı bırakma açıklamasının, bir halkla ilişkiler projesi olabileceğini söyledi.

İtalyan kulübü Napoli ile 1980'lerin ikinci yarısında yaşadığı şampiyonluklar ve Arjantin formasıyla 1986 FIFA Dünya Kupası'nı kaldırması sebebiyle kimilerince futbol tarihinin en iyi oyuncusu olarak gösterilen Maradona, Messi'nin milli takımı bırakma kararından 2 ay sonra vazgeçmesini, ülkesinin TyC Sports kanalına değerlendirdi.

Maradona, 2010 FIFA Dünya Kupası'nda teknik direktörlüğünü yaptığı Messi hakkında "Milli takımı bırakması, belki de kaybettiği finalleri unutturmak için sahnelenmiş bir oyundu. Messi, bu şekilde eleştirilerin önünü kesti ama acı çeken Arjantin oldu. Messi, harika bir insan ancak bir liderin kişiliğine sahip değil." ifadelerini kullandı.

FIFA Altın Top Ödülü'nü 5 kez kazanan Messi, Barcelona Kulübü ile 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 8 La Liga, 3 UEFA Süper Kupası, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 4 İspanya Kral Kupası ve 7 İspanya Süper Kupası şampiyonluğu kazanmasına rağmen Arjantin A Milli Takımı ile çıktığı 4 finalden (2007, 2015, 2016 Copa America ve 2014 FIFA Dünya Kupası) de eli boş döndü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.