Fenerbahçe'nin rakiplerini tanıyalım

Fenerbahçe'nin rakiplerini tanıyalım
Fenerbahçe'nin, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda rakipleri Manchester United, Feyenoord ve Zorya Luhansk oldu.

İsviçre ekibi Grasshoppers'ı eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan Fenerbahçe'nin rakipleri belli oldu. Sarı-lacivertliler İngiliz devi Manchester United, Hollanda temsilcisi Feyenoord ve Ukrayna ekibi Zorya Luhansk ile A Grubu'nda yer aldı.

Manchester United 

İngiltere'nin Manchester şehrinde bulunan ve Premier League'de mücadele eden United, 1878'de 'Newton Heath LYR Football Club' adıyla işçilerce kurulan bir takım. Teknik Direktörlüğünü Jose Mourinho'nun yaptığı Kırmızı Şeytanlar'ın kadrosunda Zlatan Ibrahimovic ve Wayne Rooney gibi yıldız futbolcular yer alıyor.

United'ın Premier League'de 20 şampiyonluğu bulunuyor. Manchester United, Federasyon Kupası'nda 12 kez, Lig Kupası'nda 4 kez ve FA Charity-Community Shield'de ise 20 kez şampiyon oldu.

İngiliz takımı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3 kez, UEFA Kupa Galipleri Kupası'nde 1 kez ve UEFA Süper Kupası'nda ise 1 kez şampiyon oldu.

United, Kıtalararası Kupasında 1 kez şampiyon olurken, FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda ise 1 kez şampiyon oldu.
Fenerbahçe, deplasmanda galibiyet peşinde

Fenerbahçe, İngiliz takımı Manchester United ile 5. kez karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler, rakibine ilk olarak Şampiyonlar Lig'inde 1996-1997 sezonunda kendi evinde 2-0 mağlup olmuştu. Fenerbahçe, Old Trafford'da oynadığı maçta Elvir Bolic'in golü ile 1-0 galip gelmişti. 2004-2005 sezonunda sarı-lacivertliler, rakibine Şampiyonlar Ligi grup maçında deplasmanda 6-2 mağlup olurken, kendi evinde Tuncay Şanlı'nın attığı 3 gol ile galip gelmişti. Sarı-lacivertli takım, Manchester United karşısında 8 gol yerken, rakip ağlara ise 6 gol kaydetti.

Feyenoord

1908 yılında Wilhelmina ismiyle kurulan kulübün ismi 1912 yılında SC Feijenoord olarak değiştirildi. 1973 yılından bu yana Feyenoord olarak biliniyor. Teknik Direktörlüğünü Fred Rutten'ın yaptığı kırmızı-beyazlı takımın kadrosunda Bilal Başacıkoğlu da oynuyor.

Fenerbahçe, 2002-2003 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu maçında Hollanda takımı Feyenoord ile karşılaşmıştı. İlk maçta deplasmanda 1-0 yenilen sarı-lacivertliler kendi evinde de 2-0 mağlup oldu. Kırmızı-beyazlılar Hollanda Ligi'nde 14 kez şampiyon olurken, Hollanda Kupası'nı ise 12 kez müzesine götürdü.

Feyenoord Hollanda Süper Kupası 2 kez, Kıtalararası Kupasını 1 kez, UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını 1 kez, UEFA Kupasını 2 kez, UEFA Intertoto Kupasını 3 kez müzesine götürdü.

Zorya Luhansk

1923 yılında kurulan Zorya Luhansk, maçlarını 22 bin 288 kişilik Avanhard Stadı'nda oynuyor. Teknik Direktörülüğünü Yuriy Vernydub'in yaptığı Ukrayna ekibi ligde 3. sırada yer alırken, 4 galibiyeti 1 beraberliği bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.