Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete açılıyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete açılıyor
Boğaz'ı üçüncü kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete giriyor. Açılış törenine çok sayıda lider ve kral katılıyor.

2013 yılında İstanbul'un fethinin kutlandığı 29 Mayıs'ta temeli atılan 8,5 milyar dolara mal edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu hizmete açılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne hava yolu ile geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın helikopterleri, iniş yapmadan önce Yavuz Sultan Selim Köprüsünün üzerinde ve çevresinde tur attı. Helikopterin uygun bir alana iniş yapmasının ardından Erdoğan ve Yıldırım, makam araçlarına binerek törenin yapılacağı alana geldi.

Vatandaşların sevgi gösterileri arasında kürsüye gelen Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.

Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili de katılıyor.

Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam ediyor.

Törene katılan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla tarihi ana tanıklık ediyor.

AYRINTILAR GELİYOR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.