FETÖ'nün Maliye yapılanmasındaki ilginç detay!

FETÖ'nün Maliye yapılanmasındaki ilginç detay!
FETÖ’nün Maliye’deki yapılanmasının perde arkasında, kendisine destek veren şirketleri koruma amacı olduğu detaylarına ulaşıldı.

FETÖ Maliyedeki yapılanmasında ilginç bir detay ortaya çıktı. İncelemelerde açığa alınan veya görevden ihraç edilecek müfettişlerin özel bir yapılanmayla yerleştirildiği tespit edildi. Kaynak Holding ve Bank Asya gibi cemaatin mali yapısının omurgasını teşkil eden şirketler için İstanbul Anadolu yakasında bulunan birimlerde özel bir yapılanmaya gidilmiş. Vergi Denetim Kurulu’nun Anadolu Yakası Grup Başkanlığı’nda kendi şirketlerine ceza yazılmasını önlemek için cemaate yakın ‘A’ ve ‘B’ grubu müfettişler buraya yönlendirilmiş. Maliye Bakanlığı tarafından FETÖ kapsamında yapılan görevden almalardaki 300 müfettişin önemli bir bölümünün burada görev yaptığı tespit edildi. Özellikle A grubunda bulunan müfettişlerden görevden alınanların önemli bir kısmı da burada görev yapanlardan oluşuyor. Büyük firmaları inceleyen B grubu müfettişlerin önemli bir bölümünün Anadolu yakasındaki grup başkanlığında görevlendirildiğine dikkat çeken Maliye kaynakları, “Özellikle 17-25 Aralık’tan hemen önce ve sonrasında özel bir yapılanmaya gidilmiş. Cemaate yakın şirketlere vergi denetim ve incelemeleri sonrasında ceza kesilmesini önlemek amacıyla çok sayıda müfettiş buraya yerleştirilmiş” dedi.

VERGİ CEZASI YAZMAMIŞ

FETÖ yapılanmasının mali ayağına yönelik yapılan incelemelerde önemli sonuçlara ulaşıldığına dikkat çeken üst düzey bir ekonomi yetkilisi, “Sadece İstanbul Anadolu yakası değil. Cemaate destek veren şirketlerin bağlı bulunduğu vergi dairesi ve denetimle ilgili grup başkanlığına bakıldığında görevlerinden açığa alınanların ağırlıklı olarak buralarda görevli olduklarını görüyoruz. Denetime gidenler kendi şirketlerine ceza yazmamış. Bu tespit edildikten sonra değişim süreci başladı. 15 Temmuz sonrasında İstanbul’daki grup başkanlığı temizlenmiş oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.