Fenerbahçe beraberliği son dakikada kurtardı

Fenerbahçe beraberliği son dakikada kurtardı
Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe, sahasında Kayserispor ile 3-3 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe, sahasında Kayserispor ile 3-3 berabere kaldı.

17. dakikada Volkan Şen'in pasıyla ceza alanı içi sol çaprazda buluşan Alper Potuk, sağ ayağıyla plase bir şut çıkardı ancak top uzak kanattan auta çıktı.

27. dakikada konuk ekip Kayserispor mücadelede 1-0 öne geçti. Fenerbahçe ceza alanı yayının hizasında, sağ kanattaki taç çizgisine yakın bölgeden kazanılan serbest vuruşu Deniz Türüç kullandı. Bu oyuncunun ceza sahasına ortaladığı topa altıpas önünde yükselen Welliton kafayla dokundu. Meşin yuvarlak uzak direk dibinden filelere gitti: 0-1

30. dakikada Fenerbahçe, mücadelede beraberliği yakaladı. Ceza alanı dışında kazanılan serbest vuruşu savunma oyuncusu Kjaer kullandı. Danimarkalı futbolcunun sağ ayağıyla doğrudan kaleye gönderdiği top, kaleci Ahamada'nın solundan ağlarla buluştu: 1-1

38. dakikada gelişen hızlı Kayserispor atağında savunma arkasına koşu yapan Welliton, Kjaer ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Hakem Serkan Çınar, pozisyonun faul olduğunu belirterek, son adam Welliton'a faul yaptığı gerekçesiyle Kjaer'e doğrudan kırmızı kart gösterdi.

44. dakikada ev sahibi ekip, müsabakada öne geçti. Ceza sahası dışı sol çaprazda kazanılan serbest vuruşu Volkan Şen kullandı. Bu oyuncunun ceza alanına ortaladığı topa altıpas çizgisi üzerinde yükselen Ozan Tufan, meşin yuvarlağı kafayla filelere yolladı: 2-1

45+1. dakikada Kayserispor, skorda dengeyi sağladı. Fenerbahçe yarı alanının sağından Deniz Türüç'ün kullandığı serbest vuruşta savunma arkasına sarkan Welliton altıpas içinde kafayla topu filelere gönderdi: 2-2

Müsabakanın ilk yarısı 2-2 eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarı

48. dakikada Deniz Türüç'ün ceza alanı dışından çıkardığı şutta top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

62. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Emenike, Volkan Şen'in ara pasıyla savunma arkasına sarktı ancak zamanında çıkan kaleci Ahamada Nijeryalı golcüden önce topa müdahale etti. Ceza alanı çizgisi üzerinde kalan topa Volkan Şen ile Kana Bıyık hamle yaptı. Kayserisporlu futbolcu, rakibinden önce meşin yuvarlağa dokunurken, Volkan'a çarpan top az farkla auta gitti.

67. dakikada Stoch'un ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Ahamada sağına gelen topu son anda kornere tokatladı. Volkan Şen'in soldan kullandığı kornerde Fernandao'dan seken top, arka direkteki Skrtel'in önünde kaldı. Bu oyuncunun yakın mesafeden dönerek şutunda top yandan auta çıktı.

72. dakikada Umut Sönmez'in ara pasıyla sağdan ceza alanına giren Welliton, kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı ancak top uzak direk dibinden auta gitti.

90. dakikada Van Persie'nin ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta kaleci Ahamada meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

90. dakikada Kayserispor, mücadelede yeniden öne geçti. Soldan atağı sürükleyen Nakoulma, pasını bindiren Ufuk Budak'a aktardı. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Ufuk'un, bekletmeden sol ayağıyla çıkardığı şutta meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'in bacaklarının arasından ağlarla buluştu: 2-3

90+3. dakikada Fenerbahçe, beraberliği sağladı. Skrtel'in kendi yarı alanından uzun kullandığı serbest vuruşta önce Fernandao, sonra Van Persie kafayla topu indirdi. Altıpas önünde uygun durumda meşin yuvarlakla buluşan Alper Potuk, takımı adına beraberlik golünü kaydetti: 3-3

Karşılaşma, 3-3 beraberlikle sona erdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat: İyi bir başlangıç değil

Kayserispor'la 3-3 berabere kaldıkları karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollandalı teknik adam Dick Advocaat, alınan sonuçtan dolayı mutsuz olduğunu belirtti.

İki haftada 5 puan kaybettiklerini hatırlatan Advocaat, "6 puandan sadece birini alabildik. İyi bir başlangıç değil. Doğru bir dengeli kadromuz yok. Orta sahada pas dağıtan bir oyuncumuz yok. Hepsi defansif orta saha oyuncuları. Hepsi oyunu dengeleyen isimler. Kadro dengemizin iyi bir hale gelebilmesi için üzerinde çalışıyoruz. Oyuncularım mücadele etmediler diyemem, onları suçlayamam. 10 kişiyken yüzde 80 topa sahiptik. Oyuncularım maçı kazanmak için gayret gösterdiler. Gelişmeliyiz. Bununla ilgili şüphem yok. Fizik konusunda yapmamız gereken çok şey var." ifadelerini kullandı.

"Orta saha transferi olmazsa sistem değiştiririm"

Dick Advocaat, iki transfere ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Hollandalı teknik adam, "Transferde önceliğiniz kanat oyuncusu mu, 10 numara mı?" sorusuna, "İkisi de. Finansal anlamda çok fazla fırsatımız yok elimizde. Bu nedenle kiralama yoluna gitmeye çalışıyoruz. Bir kanat oyuncusu almamız önemli, hala bu fikirdeyim. Bir orta sahaya da ihtiyacımız var yoksa sistemi değiştirmek zorunda kalırız." cevabını verdi.

"Fikstür sıklığı iyi olacak"

Tecrübeli teknik adam, milli takım arasından sonra fikstürün yoğun olmasının işlerine yarayabileceğini belirtti.

Fizik olarak gelişmeleri gerektiğinin altını çizen Advocaat, "Fikstür sıkışıklığı iyi olacak belki de. Salı ve perşembe günü çift antrenman yapacağız. Her oyuncunun fizik durumu kötü demiyorum ama bazı oyuncularımız da bu var. Çok zor oldu bugün 11 kişiye karşı uzun süre mücadele etmek. Çok kolay goller yedik maalesef. İkinci yarıda oyuncularımın gösterdiği mücadeleden mutsuz değilim. Fizik konusunu hızlı bir şekilde geliştireceğimize dair içimde büyük bir his var." değerlendirmesine bulundu.

İlk iki haftada görülen kırmızı kartları da yorumlayan Advocaat, "Bana göre iki kırmızı kartta sarı kart olacak pozisyonlardı. Ben takımımın agresifliğini severim ama doğru şekilde oynamak lazım. Tekme atmak değil agresiflikten kastım. Bence Kjaer doğru bir şekilde topu kaptı ama kırmızı kartla cezalandırıldı. Geçen hafta Mehmet Topal'ın pozisyonu da sarı kart olabilirdi." diye konuştu.

Kayserispor Teknik Direktörü Kutlu: "Üzüldük. Çünkü galibiyeti kaçırdık"

Kayserispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu da son dakikada yedikleri golle 3 puanı kaçırdıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Öncelikle 3-3'lük maçı karşılaşmadan önce teklif etseler sevinir, kabul ederdik ama maçtan sonra üzüldük. Çünkü galibiyeti kaçırdık. 2 duran toptan gol attık 3 duran toptan gol yedik ve kaçırmış olduğumuz goller var. Geçen hafta da iyi oynadık, bugün de iyi oynadık. Geçen hafta Rodallega’nın kendi kabiliyetiyle attığı golle mağlup olduk. Bugün sahada 4 tane alt ligden ve 1 tane paf takımdan kadroya aldığımız oyuncularla mücadele ettik. Kazanmamız gereken bir maçtı. Önümüzdeki haftalar için umut verdik. Transfer çalışmalarımız var. Bunları başarırsak ses getiririz. Özellikle ön bölgeye takviye yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin sahaya çıkan ilk 11'iyle ilgili gelen soruyu yanıtlayan Kutlu, "Hangi 11'le çıktıkları farketmez. Rakibin hamle gücü zaten çok fazla. Hemen hemen bizim beklediğimiz kadroya yakın bir kadroyla sahaya çıktı. Çift santrafor çıkabilirlerdi. Zaten oyunun içerisinde yapılabilecek bütün hamleleri de denediler." diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.