Özel Kuvvetlere FETÖ operasyonu

Özel Kuvvetlere FETÖ operasyonu
Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda FETÖ operasyonu yapıldı. 77 askerin üzerinden FETÖ dolarları çıktı.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Özel KuvvetlerKomutanlığı (ÖKK) mensubu 77 askerin odalarında arama yapıldı.

ÖKK'da yapılan arama uzman polislerden oluşan 10 ekip tarafından gerçekleştirildi. Saatler süren aramalara bazı askerler de eşlik etti.

BORDO BERELİLERDE 1 DOLAR

Aramalarda bazı dijital veriler ile "bir dolar"lık banknotlar ele geçirilirken, Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden askerlerin kullandığı silahların da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 tabanca ile piyade tüfeğine el konuldu. Silahlar, balistik incelemeye gönderildi. ÖKK'daki inceleme çalışmaları ise devam ediyor.

ÖZEL KOMİSYON KURULDU

ÖKK'da darbeye karışan personelin belirlenmesi amacıyla "komisyon" da kuruldu. ÖKK Karargahının kamera görüntüleri ile personel kimlik kartlarıyla yapılan giriş-çıkışlara ilişkin bilgilerin incelenmesi sürerken, diğer taraftan darbe girişimine karıştığı şüphesi bulunan personel ile de idari soruşturma kapsamında "mülakat" yapılıyor.

Buradaki işlemlerin ardından darbe teşebbüsüne karıştığı belirlenen askerler, Gölbaşı Emniyet Müdürlüğüne sevk ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.