ABD, Türkiye'den ayrılacak vatandaşlarına ücretsiz bilet dağıtıyor

ABD, Türkiye'den ayrılacak vatandaşlarına ücretsiz bilet dağıtıyor
Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik kalleş saldırıları çok önceden bilen felaket tellallığı yapan ABD, Türkiye'den ayrılmayı düşünen vatandaşlarına ücretsiz bilet dağıtmaya başladı.
Geçtiğimiz aylarda ülkemizde yaşanan terör eylemleri öncesi vatandaşlarına uyarılarda bulunan ABD dün yeni bir uyarı yayınladı.
 
ABD’nin son uyarısında bir ilke de imza atılarak Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu çalışanlarının yakınlarına ülkeden ayrılmak istemeleri durumunda, 23 Eylül tarihine kadar uçak biletlerinin de karşılanacağı bilgisi verildi.
 
16 İL İÇİN UYARI
 
ABD Dışişleri Bakanlığı seyahat uyarısı açıklamasında ayrıca Türkiye’deki ABD personeline Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Bitlis ve Elazığ illerine getirilen kısıtlamaların hala geçerli olduğu hatırlatıldı.
 
GÜLDÜREN SAVUNMA: TESADÜFMÜŞ!
 
ABD’li yetkililer Ankara’da 13 Mart 2016’da gerçekleşen bombalı saldırı öncesi 11 Mart’ta da terör saldırısı olabilir şeklinde ‘uyarı’ mesajı yayınlamıştı. 28 Haziran’daki saldırıyı saatler öncesinden bilen ABD yönetimi gelen tepkilerin ardından açıklama yapmak zorunda kalmıştı.
 
Saldırının ardından Amerikan yönetimi, Atatürk Havalimanı’nda yaşanan intihar saldırılarından önce ‘Türkiye’de havaalanlarının hedef alınabileceğine yönelik uyarısının ‘tesadüf’ olduğunu söylemişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, “Yakında meydana gelebilecek veya harekete geçmeyi gerektirecek bir istihbaratımız yoktu. Böyle bir bilgimiz olsaydı tabii ki bunu Türk makamlarıyla paylaşırdık ama yoktu. Tamamen tesadüf” diyerek olayı geçiştirmişti.
 
28 HAZİRAN 2016 
 
İSTANBUL HAVALİMANI SABAH UYARDI AKŞAM BOMBA PATLADI
 
28 Haziran’da ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan Türkiye’ye seyahat konusunda 16 kent ismi verip, “dikkatli olun” çağrısı yapılmış, Bakanlık 29 Mart’ta yayınlanan uyarıya atıfta bulunarak olası bir terörist saldırıya dikkat çekmişti.
 
HAVALİMANI’NDAKİ HAİN SALDIRI
 
“ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını Türkiye’deki terörist grupların artan tehditlerine karşı dikkatli olunması ve ülkenin güneydoğusuna seyahat etmekten kaçınmaları yönünde uyarıyor” ifadelerinin yer aldığı açıklamanın hemen ardından, akşam saatlerinde IŞİD üyeleri tarafından Atatürk Havalimanı’nda bombalı saldırı gerçekleştirilmiş; saldırıda 47 kişi hayatını kaybetmiş, 236 kişi de yaralanmıştı.
 
19 MART 2016 
 
İstanbuL istiklal caddesi Almanya, İstanbul’daki Alman Lisesi ve Konsolosluklarını kapatıp, canlı bomba uyarısı yapmıştı. Uyarıdan 1 gün sonra İstiklal Caddesi’nde canlı bomba patlamıştı.
 
Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.