Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş'ten Türk Tabipler Birliği'ne tepki

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş'ten Türk Tabipler Birliği'ne tepki
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, hekimleri temsil eden Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) İtalya’da gerçekleşen depreme gösterdiği hassasiyeti ülkemizdeki terör saldırılarına karşı göstermediğini söyledi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, hekimleri temsil eden Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) İtalya’da gerçekleşen depreme gösterdiği hassasiyeti ülkemizdeki terör saldırılarına karşı göstermediğini söyledi. 

ADETA ÖLÜ TAKLİDİ

TTB’nin depremle ilgili İtalya Tabipler Birliği’ne bir taziye mesajı gönderdiğini hatırlatan Memiş, aynı hassasiyeti kendi ülkesindeki terör saldırıları için göstermemesinin düşündürücü olduğunu ifade etti. İsminde “Türk” kelimesi geçen bir sivil toplum örgütünün kendi ülkesinde yaşanan terör saldırılarına karşı ölü taklidi yapmasını ve bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmamasını dehşet verici bulduğunu söyleyen Memiş, “TTB, ülkemizi her fırsatta yurt dışındaki kuruluşlara şikayet etmektedir. Bunun son örneğini merkezi ABD’de bulunan İnsan Hakları İçin Hekimler (PHR) isimli kuruluşa yaptığı şikâyetle gördük. Güvenlik güçlerimizin geçen aylarda Cizre, Nusaybin ve Sur’da hendeklerin kapatılması ve şehir güvenliklerinin alınması sürecinde canını ortaya koyduğuna hepimiz şahidiz. Sağlık çalışanlarımız da aynı şekilde o bölgede sağlık hizmeti sunma noktasında kahramanca ve inanılmaz bir emekle görev yaptılar. Ancak, TTB gerçek dışı beyanatlarla hazırladıkları raporları yurt dışına servis ederek adeta teröre arka çıktı. Ülkemizin PKK terörüne karşı gerçekleştirdiği operasyonları bir katliam gibi göstermeye soyundu. Bu kuruluş mutlaka sorgulanmalıdır. Bunları yapan sorumlular mutlaka ortaya çıkarılmalıdır” dedi. 

ŞEHİTLERİ GÖRMEZDEN GELDİLER

Geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK’nın Cizre’de polis kontrol noktasına saldırısı sonucu 11 polisin şehit olduğunu, 3’ü sivil olmak üzere 78 kişinin de yaralandığını hatırlatan Memiş, “Ne hikmettir ki Tabipler Birliği bu saldırıyı görmezden geldi. Bu konuda en ufak bir kınama cümlesi kurmadı” diye konuştu. 

ŞİKAYET YAĞIYOR

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Hekimlik mesleği dünyanın en kutsal meslekleri arasındadır. Hekim olmak, öncelikle insani duyguların ön plana çıkmasını gerektirir. Çünkü bu mesleği icra edenler hayat kurtarıcıdır. Her şeyden önce insan olmak, sivil toplum kuruluşu olmak, hele ki bu kuruluş sağlık çalışanlarını temsil ediyorsa masum insanlara saldıran, onları katleden bir terör örgütüne arka çıkmamayı, lanetlemeyi gerektirir. Bizim de sendika olarak on binlerce hekim üyemiz var. TTB’nin bu kabul edilemez yaklaşımı ile ilgili olarak hekimlerimizden bize şikâyet yağıyor. Türk hekimleri, Türk Tabipleri Birliği’nden son derece rahatsızdır” ifadesini kullandı.

SORUYORUZ:

Sağlık-Sen olarak PKK’yı da, DAEŞ’i de, FETÖ’yü de terör örgütü olarak gördüklerini söyleyen Memiş “Merak ediyor ve soruyoruz. Tabipler Birliği, PKK’nın saldırılarına neden sessiz kalmaktadır. Hain terör örgütünün saldırısı sonucu hayatını kaybeden polislerimiz, askerlerimiz bu kuruluş için ‘can’ sayılmamakta mıdır? Yoksa Tabipler Birliği PKK’yı terör örgütü olarak görmüyor mu?” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.