Başbakan Yıldırım'dan darbeyi savunan ülkelere sert mesaj!

Başbakan Yıldırım'dan darbeyi savunan ülkelere sert mesaj!
Başbakan Binali Yıldırım, yabancı parlamenterlere verdiği yemekte, darbe gecesindeki tavırları nedeniyle bazı Avrupa ülkelerine tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım, yabancı parlamenterlere verdiği yemekte açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, darbe girişiminde Türkiye'ye karşı sessiz kalan ülkeleri eleştirerek "Bazı ülkeler aciz kalmışlar ve darbeden yana tavır almışlardır" ifadesinde bulundu. Yıldırım, darbe girişiminin bir sınav olduğunu ve gerçek dostların orada görüldüğünü belirtti. 

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

"BİZ MİLLETİN VERDİĞİ MESAJI YERİNE GETİRİYORUZ"

Türk insanı 15 Temmuz akşamı tankın, uçağın karşısına imanıyla, demokrasiye olan inancıyla karşı koymuştur. Bu alçakça girişime her türlü görüşten vatandaşımız bir olarak karşı durdu. Miletimizin bu duruşu biz siyasetçiler için önemli bir mesajdır. Bu mesaj devletin içine sızmış FETÖ mensuplarını birer birer devletin içerisinden ayıklayın mesajıdır. Bu mesaj karanlık bir geceyi bir daha yaşamamak için ne lazımsa hukuk içinde yapın mesajıdır. Biz de bu mesajın gereğini yerine getiriyoruz.

"FARKLILIKLARIMIZDAN DOLAYI GURUR DUYUYORUZ"

Yakın tarihimizde böyle bir kenetlenme görünmüş bir şey değildir. Biz farklılıkları birbirimizi kaynaştıran zenginlik olduğumuzu biliyoruz. Farklılıklarımızdan dolayı gurur duyuyoruz.

"BİRLİKTELİĞİMİZ DEVREYE GİRMİŞTİR"

Birileri bizi biz yapan değerleri yok etmeye çalışırsa birlikteliğimiz devreye girmiştir. 15 Temmuz'da vatandaşlarımız bu hisle adeta bombalara, mermilere meydan okuyarak bu darbeye 'dur' demiştir. Darbe yapmak isteyenler milletten darbe yemiştir. 15 Temmuz sonrasında günler boyu süren demokrasi nöbetlerinde insanlarımız tek ses oldu ve biz birlikte Türkiye'yiz diye bütün dünyaya haykırdı. 

Savunma mekanizmasını işletmek doğal olarak bizim hakkımızdır. Hiçbir demokraside devlet vatandaşlarının çağrısına uzak duramaz. Biz de bu çağrıya kulak verdik ve bir daha böyle alçakça girişimle karşı karşıya kalmamak için gerekli adımları attık, atmaya devam ediyoruz. 

Türkiye olarak dost ve kardeş bildiğimiz her ülkenin yanında olduk. Yardım olduğunda desteğimizi geciktirmedik. 

"DOST BİLDİĞİMİZ BİRÇOK ÜLKE..."

15 Temmuz'da desteklerini kayıtsız şartsız ortaya koyan dostlarımız oldu ancak dost bildiğimiz birçok ülke malesef sesiz kalmayı tercih etti. Yapılan saldırı demokrasiye karşı doğrudan millete yapılan bir saldırıydı. Darbe girişiminin ilk anında bu olayın vehametini yeterince anlaşılamamış olması bizim tarafımızdan bir türlü anlaşılamamıştır. Türkiye kötü tecrübeyi yaşadı. İsteriz ki hiçbir dostumuz böylesi bir acı yaşamasın. Onun için bu darbe girişimi bir sınav oldu. Demokrasiden yana olanlarlar, darbe tarafından olanlarla bir tercih oldu. Biz gerçek dostlarımızı orada gördük. 

"BAZI ÜLKELER ACİZ KALMIŞLAR VE..."

Günler sonra, gerçeklerin anlaşılmasıyla birlikte durumun olumluya dönmeye başlaması da geç de olsa bir kazanımdır. Bazı ülkeler aciz kalmışlar ve susmak suretiyle darbeden yana tavır almışlardır. Bu eshef vericidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.