Bakanlıkta devir teslim töreni

Bakanlıkta devir teslim töreni
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan alınarak İçişleri Bakanlığı'na atanan Süleyman Soylu, görevini eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nda devretti.

SOYLU ÖNCE DEVREDECEK SONRA DEVRALACAK

Bu törenin ardından İçişleri Bakanı olarak atanan Süleyman Soylu'nun, eski bakan Efkan Ala'dan görevi devralmak için İçişleri Bakanlığı'na gidecek. 

Soylu, devir öncesinde açıklamalarda bulundu:

"AK PARTİ'NİN 14 YILLIK EN BÜYÜK BAŞARISI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA GERÇEKLEŞTİ"

25 Kasım tarihinde devraldığımız ve aldığımız günden itibarende bu ağır sorumluluğu her zaman omuzlarımızda hissetiğimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını Sayın Mehmet Müezzinoğlu'na devretmek için buradayız. Allah alın açıklığıyla görevi devretmeyi nasip etsin. Bunun gururu ve huzuru içerisindeyiz. AK Parti'nin 14 yıllık en büyük başarısı çalışma ve sosyal güvenlik içerisinde gerçekleşmiştir.

"BURASI BANA İYİ BİR ÖĞRETİ ALANI OLMUŞTUR"

Bu süre içerisinde gerek 64. Hükümet gerekse de 65. Hükümet'te büyük reformlar gerçekleştirdik. Benim ilk bakanlığım burası. Burası bana iyi bir öğreti alanı olmuştur. Herkes milletimize hizmet etmek için, devletin hizmetkar olduğu çizgisinden hareketle büyük bir çaba ortaya konulmuştur. 

"11 MİLYONUN ÜZERİNDE EMEKLİYE MAAŞI ANINDA ÖDENİYOR"

11 milyonun üzerindeki emekliye maaşını anında ödeyen, 60 milyarlık sağlık harcaması gerçekleştiren arkadaşlarla büyük bir onur yaşadım. 14 yılda bu İlk görevime bu Bakanlık'ta başladım ve benim in iyi bir adım olmuştur. Devletin hizmetkar olduğu çizgisinde büyük adımlar atılmıştır. Önümüzdeki günlerde Bakanlık, ortaya konulan hedefleri gerçekleştirmek için bu gayreti sarf edecektir.

"15 TEMMUZ BU TOPRAKLAR İÇİN BİR MİLATTIR"

15 Temmuz bu topraklar için bir millatır. 15 Temmuz'dan sonra her dakika şunu düşündüm: Eğer biz üzerimize düşeni yapmasak, tankların üstlerine ve demokrasisine sahip çıknalar bizlerden hesap sorarlar.

"ONURLU BİR VATAN GÖREVİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Bize verilen çok onurlu bir vatan görevi sürdürüyoruz. Gece-gündüz burada çalıştık. Biz herkesle konuşarak ortak aklın nasıl olacağını bu Bakanlık'ta ortaya koyduk. Mesele birbirimizi anlamak ve hissetmek.

Soylu'nun ardından Mehmet Müezzinoğlu da açıklamalarda bulundu:

"MİLLET, KARANLIK GECEYİ AYDINLIĞA ÇEVİRDİ"

Bugün burada ülke ve millet olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı Sevgili Bakan arkadaşım Süleyman Soylu'dan devralıyoruz. Ülkemiz ve milletimiz adına aldığımız sorumluluğun hesabını Allah bize vermeye nasip eylesin.

Millet adına sammiyet,gayret ve duyarlılıkla milletimiz bizi baş tacı etti ve inşaallah'da devam edecektir. Karanlı geceyi aydınlık bir sabaha döndüren bir milletimiz var.

Bugün burada ülke ve millet olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı Sevgili Bakan arakaşım Süleyman Soylu'dan devr alıyoruz. Ülkemiz ve milletimiz adına aldığımız sorumluluğun hesabını Allah bize vermeye nasip eylesin.

Millet adına sammiyet,gayret ve duyarlılıkla milletimiz bizi baş tacı etti ve inşaallah'da devam edecektir. Karanlı geceyi aydınlık bir sabaha döndüren bir milletimiz var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.