Telefon dolandırıcılarına pes dedirtti

Telefon dolandırıcılarına pes dedirtti
Kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcılara İzmir'de, 68 yaşındaki Sadiye Y., pes dedirtti.

Şanlıurfa'dan eşinin işleri dolayısıyla 25 yıl önce İzmir'e taşınan 4 çocuk annesi Sadiye Y.'yi iki ay önce ev telefonundan arayan dolandırıcılar, kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıktan sonra önce altınları olup olmadığını sordu. Dolandırıcıların, adına, kuyumculuk işleri yapılan bir şirket kurulduğu, sonrasında suç işlendiği, bu yüzden elindeki altınları inceleyip, zarar görmesini önleyecekleri yalanlarını peş peşe sıraladığı sırada, Sadiye Y.'nin aklına bir süre önce cep telefonuna Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen, kendilerini polis olarak tanıtan kişilere inanılmaması yönündeki uyarı mesaj geldi.

Dolandırıcıları kendi oyunlarına düşürdü

O anda dolandırılmak istendiğini anlayan Sadiye Y., şebeke elemanlarının tüm sorularına olumlu yanıtlar verdi. Hatta evinde altın ve eşinin maaşının bulunduğunu söyleyerek dolandırıcıların kendisine inanmalarını sağladı. Dolandırıcıların yaklaşık iki saat süren görüşmede telefonunu kapatmasına izin vermediği Sadiye Y., odasında uyuyan kızını işaretlerle ikaz edip adreslerini polise verip yardım istemesini söyledi. Dolandırıcıların, kendi ekiplerinden polis olan bir arkadaşlarını göndereceğini söylemesi üzerine Sadiye Y., telefonu kapattı. Sadiye Y., kısa süre sonra eve gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerine, yaşadıklarını anlattı. Birlikte plan yapılarak, dolandırıcılık şebekesinin elamanı beklenmeye başlandı.

Dolandırıcıyı altın diye 4 çatalla kandırdı

Şebeke elemanı verilen adrese gelirken, dolandırıcılar tekrar aradıkları Sadiye Y.'den altınları poşet içerisinde balkondan atmasını istedi. Sadiye Y.'de, polisin isteği üzerine içerisine 4 tane küçük çatal koyduğu siyah poşeti, altın bilezikler ile takılar varmış gibi balkondan attı. Dolandırıcı, yerden poşeti alıp ayrılacağı sırada polislerce yakalandı.

FETÖ'cü diye şikayet etmelerini istedi

Bu olaydan yaklaşık 10 gün sonra bir kez daha Sadiye Y.'yi arayan dolandırıcılar, kadında olduğunu düşündükleri altını almak için ikinci planlarını devreye soktu. Aynı senaryoyla bir kez daha dolandırıcılarla görüşme yapan Sadiye Y., yine polisle işbirliği içinde hazırladıkları planı uygulamaya koyup bu kez kapıya kadar gelen dolandırıcıyı yakalattı.

Dolandırıcının yakalanmasından iki saat sonra Sadiye Y.'yi tekrar arayan şebeke üyeleri, altınlara ulaşmak adına farklı bir senaryoyla, kendi ekiplerindeki kişinin FETÖ'cü olduğunu, gidip polise şikayetçi olmasını, altınları alınca da kendilerini tekrar aramalarını istedi. Şebekenin altınların peşini bırakmayıp sürekli aramaları üzerine Sadiye Y., bir kez daha dolandırıcılarla buluşmayı kabul etti. Eve gelen üçüncü dolandırıcı da, yine içinde çatal bulunan, ancak altın sandığı poşeti alıp kapıdan çıktığı sırada yakalandı.

Kandırmaya çalıştıkları yaşlı kadın kendilerini yıldırdı

Sadiye Y.'nin kendilerine var olduğunu söylediği altın yalanına inanan şebeke elemanları, onları alma adına 4'üncü kez harekete geçti. Geçen hafta bir kez daha aynı senaryo üzerinden yaklaştıkları Sadiye Y.'nin artık günlük vaka haline gelen çalışması sonrasında, 4'üncü dolandırıcı da çatal dolu poşetle kandırılıp yakalandı.

İşbirliği sayesinde 4 dolandırıcıyı yakalatmayı başaran ve şebeke elemanlarını yıldıran, artık aranmayan Sadiye Y., vatandaşların bu tür tuzaklara düşmemesi için, yaşananlardan herkesin haberdar olmasını istedi.

Kendisi gibi Şanlıurfalı olan dolandırıcıların aynı kentin farklı ilçelerinde bu tür faaliyetleri yürüttüklerinin polis tarafından kendisine anlatıldığını söyleyen Sadiye Y, "Beni ilk aradıkları dakikalarda korktum. Ancak sonrasında sık sık kendilerinin savcı ve polis olduğunu söyleyince bana gelen mesaj aklıma geldi. Dolandırıcı olduklarını anladım ve onların yakalanması içini evde altın olduğunu, para olduğunu söyledim. Sonrasında da artık polislerle işbirliği ile hepsini yakalattım. İnsanlar bunlardan korkmasınlar. Bunlar sanıldığı gibi akıllı değiller, sadece insanların korkularından yararlanıp paralarını, altınlarını alıyorlar. Artık kimse bunlara inanmasın. Herkes benim gibi davransın ki, bunların sonu gelsin" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum