Muharrem Usta'dan açıklama: "Fenerbahçe'ye kumpas kurulduğuna inanıyorum"

Muharrem Usta'dan açıklama: "Fenerbahçe'ye kumpas kurulduğuna inanıyorum"
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Aziz Yıdırım'ın daha önce aynı kanalda yaptığı açıklamalara cevap vermek için NTV'de canlı yayına katıldı ve "FETÖ, Fenerbahçe'ye kumpas kurmuşsa yanlarında oluruz" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta NTV ve NTV Spor'un ortak yayınında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın iddialarına cevap verdi.

Başkanı Usta, 15 Temmuz sürecini yaşadıklarını belirterek, "Üzerinden henüz 1.5 ay geçmişken ülkemizde tüm farklı görüşlere sahip insanların tek görüş etrafında birleşerek ülkenin geleceği adına olağanüstü gayret sarf ettiği bir dönemde ki gündem FETÖ’nün ülkemize karşı yapmaya çalıştığı darbe. Gündem bunları konuşmazken bizim şike gibi çok önemli bir konuyu, böyle bir dönemde konuşuyor olmamız aslında bizim çok hoşuma gitmiyor. Şike gibi bir konu keşke böyle gündeme gelmeseydi. Süreç zor bir süreçken Aziz Bey’in televizyona çıkıp verdiği beyanatlar sonucunda 4 kulüp yöneticisi kendini bir anda PFDK’da buldu. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Bursaspor Başkanı Ali Ay ve Trabzonspor’dan bir yönetici ceza aldı. Bir anda kulüplerin birlik beraberlik durumunda olması gereken bir dönemde ortam toz duman oldu" dedi.

"Bizim Fenerbahçe ile aramızda ceza hukukunu ilgilendiren bir sorun yoktur"

Bu yaşananlardan sonra Aziz Yıldırım'ın tahkime başvurmadığını belirten Usta, "Cezası yüzde 50-60 oranında azaltıldı. Zannediyorum Bursaspor’da hiçbir indirim olmadı. Bizden de yönetici Gökhan Bey, kendisini anlatmak için tahkime başvurdu. Hiç olmazsa, başvuruda bulunmayanlara indirim olurken, Gökhan Bey’e de yüzde 70 indirim olur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Ben öncelikle şike konusunun ne kadar önemli bir konu olduğunu anlatmak için tanımına girmek istiyorum" diyen Usta, şöyle konuştu:

"Şike, maçların sonucunu, gidişatını spor ahlakına aykırı şekilde etkileme faaliyetidir. Sonuç ne olmuş, olmamış, buna bakılmıyor. Durum böyle olunca, spor ahlakına aykırı davranınca sonucuna bakılmaksızın cezalar yağıyor. Bence, bizim Fenerbahçe ile aramızda olan, Fenerbahçe ile FETÖ arasında olan, iki konu ile karşı karşıyayız. Bakın bu olayda, birisi ceza hukukunu ilgilendiren bir bölümü var ve bir de sportif hukuku ilgilendiren bir boyutu var. Sportif boyutu çok basit. Aslında okuma yazma bilen herhangi bir insanın TFF’de verilen kararları, CAS’ta verilen kararların tercümesini, CAS’ta UEFA’da ve İsviçre Federal Mahkemesi’nde verilen kararların tercümesini okuduğunda, sportif anlamında şike ile ilgili durumu çok rahat çözebilir"

"Fenerbahçe'ye kumpas kurulmuşsa yanlarında oluruz"

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Fenerbahçe'ye kumpas kurulmuşsa yanlarında olacaklarını belirterek, "Bizim ile Fenerbahçe arasında ceza hukukunu ilgilendiren bir sorun yoktur. Bura da net bir şey söylüyorum. Eğer Fenerbahçe’ye FETÖ kumpas kurmuşsa, biz de ele geçirmesin diye o kulübün yanında seferberlik ilan ederiz. Bu Fenerbahçe de olsa fark etmez, Trabzonspor’un başına gelse Fenerbahçe’den, Galatasaray’dan bekleriz" ifadelerini kullandı.

"Burada spor ahlakına aykırı mesajlar var"

Usta, 2010-11 sezonunda Trabzonspor ile Fenerbahçe aynı puanla sezonu bitirdiklerini belirterek, "Averajla Fenerbahçe şampiyon oluyor, Mayıs ayı. Burada mesajlar üzerinden çeşitli etkilemeye yönelik, hissedilince Trabzonspor şunu yapıyor: 2 Haziran 2011 tarihinde önce Trabzonpor beraberinde Trabzon Barosu, 3 Haziran 2011’de AK Parti Trabzon milletvekili Kemalettin Göktaş, 7 Haziran’da yine Trabzon Barosu şikayette bulunuyor, hem federasyona hem UEFA’ya. Burada spor ahlakına aykırı mesajlar var. Ankaragücü’nde Kağan Söylemezgiller’e, Emre Belözoğlu, Ekrem Okumuş filan bunlarla ilgili Emenike konusunda mesajlar var. O sezon aslında rekabetle öyle yüksek ki. Bu mesajlar bir şekilde ele geçiriliyor. Polisler falan gündemde değil. Bu mesajlar ele geçirilince Trabzonspor girişimde bulunuyor" dedi.

3 Temmuz sonrası tablo hakkında konuşan Usta, "Sene bitmiş, şampiyon Fenerbahçe ilan edilmiş. Çünkü Mayıs ayını konuşuyoruz. 3 Temmuz süreci Haziranda olan bir şey. 3 Temmuz’a kadar olan ara süreçte bunlar yaşanmaya devam ediyor ve arkasından şunlar oluyor; Bu tablo ortaya çıktığında 24 Ağustos’ta TFF, ortaya çıkan sorunlar nedeniyle UEFA Türkiye masası şefi de, Trabzonspor’un başvurularıyla Türkiye’ye incelemeye geliyorlar. Bu incelemeler sonucunda şu tablo ortaya çıkıyor; TFF, bir karar vermek zorunda kalıyor, şunun için; Bu belge zannediyorum çok ortaya çıkmamış bir belge. UEFA, TFF’ye yazı yazıyor, '24 Ağustos’tan önce Türkiye’de şike ile ilgili çok ciddi sorunlar var' diyor ve TFF’den Fenerbahçe ile ilgili 3 şey istiyor. O dönem TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar. Bir; diyor ya Fenerbahçe’ye söyleyin kendisi karar versin. 1 yıl Avrupa’ya gelmesin. İki, eğer ki Fenerbahçe kendisi karar vermezse, şimdi diyor sana söylüyorum; TFF o zaman sen gönderme fakat Fenerbahçe’ye 3 yıl ceza vereceğim. Üç, eğer ki sen de bu konuda karar vermezsen Türkiye’ye Avrupa’da 5 yıl ceza veririm, Fenerbahçe’ye 7 yıl ceza veririm" açıklamasında bulundu.

"UEFA kararını verdi"

Usta, 3 Temmuz sonrası yaşananlar hakkında sözlerini şöyle sürdürdü: 

"TFF, bu durumu hemen Fenerbahçe’ye bildiriyor. Fenerbahçe’de TFF’ye diyor ki 'ben buna hızlı karar veremem' Bunun üzerine TFF kendi yönetimiyle oturuyor ve şu kararı veriyor; Ben Fenerbahçe’yi Avrupa için göndermiyorum ve o kendisi karar veriyor. Fenerbahçe Avrupa’ya gitmeyecek. Kararını TFF veriyor. Karar Avrupa’ya acilen gitti. Böyle bir durumdaysa ortaya hemen şu çıkıyor. UEFA karar vermek durumunda, peki Fenerbahçe Avrupa’ya gelmiyor, ne olacak? Fenerbahçe kendisi gitmiyorum deseydi 1 yıldı. TFF dediği için 3 yıllık bir ceza söz konusu. UEFA ne yapacak? UEFA da toplanıyor. Şenes Erzik de UEFA’da. Türkiye’yi ilgilendiren bir konu olduğu için Şenes Bey’i toplantıya almıyorlar ve UEFA oturup şu kararı alıyor; Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne almıyoruz yerine Trabzonspor’u alıyoruz"

"Fenerbahçe'ye kumpas kurulduğuna inanıyorum"

Usta, Fenerbahçe'ye kumpas kurulduğuna inandığını belirterek şunları söyledi:

"Fenerbahçe’ye kumpas kurulduğuna inanıyorum. Örgütlü bir yapının bir takım çeşitli nedenlerle böyle bir şey olmuş olabilir. Kuvvetle inanıyorum ki var. Orayla ilgili dinlemeler yapılırken Fenerbahçe’ye her hangi bir şekilde PFDK veya Tahkim Kurulunun o örgüt Fenerbahçe’de ki ilgililere yaptırmıyor ki. O takibe alıyor bunları görüyor. Sportif yargılama kabul ediyor. Tahkim de kabul etti, CAS ve UEFA’da kabul etti. Ceza Hukuku davası devam ediyor. Biz de ne kadar destek olacaksak Fenerbahçe’ye olalım. Ama şunu demesin kimse; Fenerbahçe’ye ilgili kişilerin şu kişilerin o örgüt yaptırmıyor ki. Onlar olurken denk geliyor. Sportifte teşebbüs varsa ve tatmin olmuşsa ceza geliyor. UEFA, TFF, CAS tatmin oldu mu oldular ki cezaları verdiler"

"At izi it izine karışmış durumda"

Usta, at izinin it izine karıştığını belirterek, "At izi it izine karışmış durumda. Sadri beyin avukatlarına ödenen para FETÖ’ye himmet olarak gitmiş olabilir ben bilmiyorum. Sadri Beyin böyle bir hata yaptığını farz edelim, Fenerbahçe’ye bu tuzağı kuranlar Fenerbahçe sahasında futbol maçı yapıyor. Yanınızda kiler bakın ne çıkıyor. O maçları yaparken bir taraftan dinliyor. Aynı Sadri beyin Avukatları gibi. Fenerbahçe onları o dönem savunuyor, yanındalar. Yeniden yargılama kararı veren hakim ve savcılar o bölüm var ya tamamına yakını FETÖ’cü çıktı. Sadri beyi avukatları FETÖ’cü çıktığı gibi Aziz beyin yanında kiler de böyle oldu. Haliyle herkesin burada vermesi gereken cevap var. Sadri bey de herhangi bir ceza almadı, Trabzonspor’da almadı. Trabzonspor’dan buradan hareketle FETÖ veya FETÖ’cüymüş gibi öyle bir yaftalama yaptığnızda bunun altında kalırsınız. Ne Fenerbahçe camiası, ne Galatasaray, FETÖ’cüdür. Ben burada insanları sağ duyuya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Yer gök bir araya gelse Trabzonspor şampiyonluğunu Trabzonspor'dan alamaz"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 'Yer gök bir araya gelse kupa Trabzon'a gitmez' sözleri üzerine Usta, "Fenerbahçe’ye otobüsüne Sürmene'de yapılan saldırının bir örgüt işi. Bunun altında Trabzonpor ile Fenerbahçe’yi çarpıtma meselesidir. Şike konusu bir fay hattı oluşturdu. Artık bu konuda bu fay hattını hareket ettirmeye kimse müdahale etmesin. Herkes hukuki haklarını kullanarak taşısın. Sonunda nereye gidecekse gitsin.Örgüt Fenerbahçe’yi ele geçirmeye çalışmışsa, sonuna kadar arkasındayız. Ama şike başka bir şeydir. Yer gök bir araya gelse Trabzonspor’un şampiyonluğunu kimse Trabzonspor’dan alamaz. Hukuk karar verir. Hukuk ne diyorsa. CAS ve Avrupa’nın verdiği kararlar Türkiye’ye uygulama durumu olursa kupayı verirsin" dedi.

''N'Doye indirimi kabul etti"

Uçurumun kenarından döndüklerini belirten Usta, "Bu sene gecesini gündüzüne katan ekiple muhteşem bir çalışma oldu. Yeni bir takım kurmaya karar verdik. UEFA ile anlaşmamız vardı satmamız gereken oyuncular vardı. Ödediğimiz maaş 48 milyon Euro'ydu. 57 oyuncuyu 24'e indirmek zorundaydık. 7 oyuncu aldık. 40 oyuncu sattık. 13 tanesinin yıllık maaşı 22 milyon Euro'ydu. Sadece N’Doye kaldı. N’Doye ile de 1.7 milyon Euro’ya indirdik. Yıllık 2 milyon 500 bin Euro alıyordu" diye konuştu.

"Trabzonspor’u hep beraber batırdık"

Son olarak Akyazı Stadı ve loca satışları hakkında konuşan Başkan Usta, "Önce biz çuvaldızı kendimize iğneyi taraftarımıza batırıyoruz. Ben yönetim kurulu arkadaşlarıma dedim ki; bu locaları satmak istiyoruz, önce yönetim kurulu olarak biz alacağız. En pahalı yerden 13 tane locayı biz yönetim olarak alarak başladık. İlk ben aldım. Bütün yönetici arkadaşlarımız aldı. Yönetim kurulu olarak 3,5 milyon Euro kulübe kazandırıldı. En pahalı localardan birini Ersun Yanal aldı. Sonra, Kaptan Onur dedi ki; 'Bir tanesi de benim almam lazım.' 45’in yaklaşık 28’ini tamamladık, en pahalı locaları sattık. Trabzonspor’u hep beraber batırdık. Trabzonpor’a sahip çıkması gerekenleri orada görmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.