Yusuf Kaplan’dan bir 15 Temmuz uyarısı daha

Yusuf Kaplan’dan bir 15 Temmuz uyarısı daha
Yusuf Kaplan hoca, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında iyice beliren oyuna bir kez daha dikkat çekerek, ilgilileri uyardı.

Yusuf Kaplan hoca, Yeni Şafak’taki yazısında “Oyunu göremezsek saldırıyı püskürtemeyiz” dedi.

15 Temmuz saldırısının, küresel sistemin İslâm'la postmodern yöntemlerle savaşının bir uzantısı olduğunu kaydeden Kaplan, şöyle devam etti:

“Kavramakta zorlandığımız en hayatî meselelerden biri burada gizli: Küresel sistem, görünüşte terörizm'le savaşıyormuş gibi yapıyor ama gerçekte İslâm'la savaşıyor. Sağ gösterip sol vuruyor. İşte postmodern iki yüzlü savaş bu şekilde sürdürülüyor...

Bunu biraz açalım...

Küresel sistemin lordları Batılılar, bir yandan İslâm'ın “barış dini” olduğunu söylüyorlar ama öte yandan da postmodern yöntemlerle İslâm'ı terörle özdeşleştirecek bir strateji yürütüyorlar.

İslâm'ı terörle özdeşleştirme stratejisini hem medya hem de kendi kurdukları ve kukla olarak istedikleri gibi kullandıkları terör örgütleri üzerinden yürütüyorlar!

15 Temmuz saldırısından sonra bu postmodern, iki yüzlü savaş biçimini Türkiye'ye karşı da yürütmeye başladılar: Bir yandan medya üzerinden Türkiye vuruluyor, Erdoğan, Hitler'i aratmayacak bir diktatör olarak sunuluyor. Öte yandan da 7 Haziran seçimlerinden itibaren başlatılan terör örgütleri üzerinden Türkiye'yi vurma, köşeye sıkıştırma savaşı veriliyor...

Bu İslâm'la postmodern savaş süreci Türkiye'deki medyalar üzerinden de bütün hızıyla yine medya üzerinden sürdürülüyor: Neredeyse belli başlı bütün televizyonlar, adeta söz birliği etmişçesine görünüşte cemaatleri hedef gösteriyor, gerçekte İslâm'ı vuruyor... Ve laikliğin / Kemalizm'in önünü alabildiğine açıyor...

Oysa bu küresel ölçekte süründürülen İslâm'la postmodern savaş sürecinin Türkiye'de sürdürülmesinden başka bir şey değil.

Ürpertici olan şu: Toplum, bu zokayı yutmuş durumda... Siyaset bu tuzağın farkına varamadı bile...

BÜYÜK HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK!

Özetle: Küresel sistem, çeyrek asırdır ikiyüzlü / postmodern yöntemlerle İslâm'la savaşıyor. Bu savaş, 15 Temmuz saldırısıyla Türkiye üzerinden yürütülüyor ve bundan sonra Türkiye, bu savaşın merkez üssü olarak belirlendi.

Türkiye hem içerden hem de dışardan büyük bir saldırı ile karşı karşıya...

Türkiye, dışardan -terör örgütleri üzerinden- Suriyelileştirilerek parçalanmak isteniyor...

İçerdense, bu toplumun tarihî derinliğinin, medeniyet dinamiklerinin yegâne kaynağını oluşturan -görünüşte- cemaatler, tarikatler -gerçekte İslâm- hedef tahtasına yatırılarak bu toplumun direnç noktaları yerle bir edilmek isteniyor.

O yüzden içerde de dışarda da büyük hata yapma lüksümüz yok.

Dışardan ve içerden kurulan tuzaklara ve geliştirilen tezgâhlara karşı hem basiretli hem de teyakkuz hâlinde olmak zorundayız... Vesselâm.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.