Suriye'de Rus helikopteri düşürüldü!

Suriye'de Rus helikopteri düşürüldü!
Suriye'nin Hama kentinde bir Rus helikopteri muhaliflerce ateşlenen güdümlü füze saldırısı sonucu düşürüldü.

Suriyeli muhalif gruplardan Ceyşul İzze tarafından yapılan açıklamada, Hama'nın kuzeyinde bir Rus helikopterinin güdümlü füze ile vurdU.
 
Cundul Aksa,Ceyş'ül İzze ve Ceyş'ül Nasr gibi muhalif grupların başlattığı Mervan Hadid Operasyonları tüm hızıyla devam ediyor.

Helikopterin Hama kırsalı Hattab Beldesine iniş yaptığı esnada vurulduğu belirtilirken,saldırıda kaç kişinin öldüğü veya yaralandığı henüz bilinmiyor.

Muhalif gruplar geçtiğimiz günlerde Hama'da rejim ve İran destekli güçlere yönelik başlamış olduğu Mervan Hadid Operasyonları kapsamında, Suriye'nin Hama kentindeki 16 askeri nokta ve Savran dahil 3 kasabayı ele geçirmesinin ardından bölgede ciddi üstünlük sağlamıştı.
 
Gruplar tarafından yayınlanan bilgi ve görüntülerde, bölgede yaşanan saldırı sonucunda çok sayıda rejim tankının ele geçirildiği ve onlarca Esed askerinin öldürüldüğü belirtildi.

İran'ın davetiyle 30 Eylül 2015 tarihinden itibaren savaşa dahil olan Rusya, Suriye'de sivil yerleşim yerlerini,hastane,fırın,cami ve halkın sıkca kullandığı yerleri bombalamayı sürdürerek hergün onlarca insanın yaşamını yitirmesine neden olmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.