Van Valisi İbrahim Taşyapan'dan şehit sayısı açıklaması!

Van Valisi  İbrahim Taşyapan'dan şehit sayısı açıklaması!
Tendürek Dağı'ndaki operasyonda Van Valisi İbrahim Taşyapan, şehit sayısının 8 olma ihtimalinin bulunduğunu açıkladı.

Van'ın Çaldıran İlçesi'nden son dakika haberi geldi. Çaldıran ile Ağırı’nın Doğubeyazıt İlçesi arasında bulunan Tendürek Dağı bölgesinde sürdürülen operasyonlar sırasında üs bölgesine dönmekte olan askeri birlik saldırıya uğradı. Akşam saatlerinde Gülizar mevkiinde pusu kuran PKK’lı teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte birçok askerin yaralandığı ve şehitlerin de olduğu bilgisine ulaşıldı. Bölgede takviye birliklerle geniş çaplı operasyon sürdürülürken, teröristlerle de yer yer çatışmaların sürdüğü belirtiliyor. Öte yandan, Van Valisi İbrahim Taşyapan, "8 şehidimiz olma ihtimali var. Ama rakamları henüz netleştiremediğimiz için onları yarın (cumartesi) paylaşmayı uygun buluyoruz" dedi.

ALİ TAŞYAPAN: 8 ŞEHİT OLMA İHTİMALİ VAR

Çaldıran’daki opearasyonlar sırasında yaralanan ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’de tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Van Valisi İbrahim Taşyapan çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bugün aynı bölgede yaşanan çatışmayla ilgili bilgi veren Vali Taşyapan, önceki gün 4 şehidin olduğunu, dün akşam da 8 şehit olma ihtimalinin bulunduğunu, ama rakamları netleştiremedikleri için gerekli açıklamayı bugün paylaşacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.