MEBBİS öğretmen girişi için tıkla!

MEBBİS öğretmen girişi için tıkla!
2016 yılı için ikinci kez açılan il içi ve iller arası başvuruların alınması için kontenjanların açıklanması bekleniyor. 2016 MEBBİS öğretmen giriş için haberimizdeki linke tıklamanız yeterli olacak...

Milli Eğitim Bakanlığı'nda il içi ve iller arası yer değiştirme başvuruları öncesi 28 bin 163 meb personeli yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) meslekten ihraç edilmişti. Bugün de 2016 yılı için ikinci kez açılan il içi  ve iller arası başvurularının alınması için kontenjanların açıklanması bekleniyor. En çok sorulan sorulardan biri de hem meslekten atılan öğretmenlerin normları hem de binden fazla kapatılan ve Devlete geçen okul için normlar boş olarak gösterilecek mi?

MEBBİS için tıkla

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin tarafından da yapılan açıklamada MEB'e devredilen okulların 19 Eylül'de eğitim öğretime açılacağı belirtilmişti. Çünkü birçok ildeki okullara nakil başvuruları alınmaya başladığından henüz öğretmeni olmayan okullar bayram öncesinde öğrenci kabul ediyor. Dolayısıyla iki seçenek bulunuyor şu anda. Birincisi eş durumundan özellikle ataması yapılmayan 6 bin 500 öğretmen.

2016 yaz dönemi mazeret tayinlerinde norm olmadığı için ataması yapılmayan ve % 25'lük kısım olarak belirtilen öğretmenler için günlerdir birçok alanda çaba gösterilmesine rağmen Bakanlık'tan ses yok. İl ve ilçe emri isteyen öğretmenler haklı olarak aile birliğinin sağlanmasını istiyor ve artık önlerinde herhangi bir engel yok. Çünkü yeterince her okulda ve her ilçe bazında boş norm bulunuyor.

İl dışı ve il içi atamaları ile eş durumu tayinleri konusunda henüz bir netlik yokken bugün açıklanacak kontenjanların durumu ne olacak henüz bilinmiyor. Bilindiği üzere kontenjanMEB adreslerinde okullara ait normlarda meslekten atılan öğretmenlerin normları boş ve MEBBİS kayıtları silindiğinden hem iller arası ve il içi hem de eş durumu için ciddi işler yapılması için bir fırsat olarak önümüzde durmakta. Bu konuda umuyoruz ki MEB gerekli adımları bir an önce atar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.