Şehit kızının son bakışı yürekleri dağladı

Şehit kızının son bakışı yürekleri dağladı
PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 2 çocuk babası 29 yaşındaki Uzman Çavuş Hasan Yaşar'ın cenaze töreninde babasına son defa bakan şehit kızının bakışları yürekleri dağladı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen 2 çocuk babası 29 yaşındaki Uzman Çavuş Hasan Yaşar'ın  al bayrağa sarılı naaşı, Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı Havaalanı'ndan alınarak cenaze aracıyla önce şehidin baba ocağına, burada helallik alınmasının ardından Ulu Camii'ne getirildi. Bir yakını tarafından tabutuna götürülen Yaşar'ın asker elbiseli 8 yaşındaki Ecrin, hıçkırıklara boğuldu. Küçük Ecrin'i gören vatandaşlar ise gözyaşlarına boğuldu. Ecrin, babasını cenaze aracına kadar asker selamı vererek uğurladı. Şehidin 1,5 yaşındaki diğer kızı Melek de törende askerde asker elbiseli olarak katıldı.

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazını Müftü Yardımcısı Veysel Kükrek kıldırdı. Cenaze namazına; Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel, Şükrü Nazlı ve Vural Kavuncu ile Hava Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, MHP Kütahya İl Başkanı Mehmet Ali Türker, askeri ve mülki erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Müftü Yardımcısı Veysel Kükrek şehit Hasan Yaşar için helallik aldı. Bu arada, şehidin babası Mehmet Yaşar, şehit oğlunun tabutuna sarılarak "Vatan sağolsun" dedi.
Şehit Yaşar'ın cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kütahya Hava Şehitliği’nde gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum