Fenerbahçe'de transfer dönemi karlı kapatıldı!

Fenerbahçe'de transfer dönemi karlı kapatıldı!
Fenerbahçe, yaz transfer döneminde tam 11 futbolcuyla yollarını ayırdı. Bu operasyon sonrası maaş bütçesinde 76 milyon TL’lik yer açıldı. Yeni gelenlere rağmen yaz dönemi kârlı kapatıldı, ocak ayına bütçe kaldı.

Fenerbahçe, transfer döneminin başında UEFA ile Finansal Fair-Play anlaşması imzalamıştı. Bu anlaşmaya göre Fenerbahçe, sadece oyuncu satışından elde ettiği geliri transferde kullanabilecekti.

Yönetim, buna rağmen kadroda geniş çaplı bir revizyona gitti. Tam 11 futbolcuyla yollar ayrıldı. Bu oyuncular arasında, yıllık garanti ücreti yüksek birçok ismin olması, Fenerbahçe’yi mali anlamda oldukça rahatlattı.

Yıllık kazancı maç başılarla 4.5 milyon Euro’yu geçen Nani ile 4 milyon Euro’yu geçen Diego gibi isimler, gönderilenler arasında yer aldı. Giden futbolcular sayesinde Fenerbahçe’nin maaş bütçesinde yaklaşık 23 milyon Euro’luk (76 milyon TL) rahatlama sağlandı. Yönetim, aldığı karar doğrultusunda, yapılan transferlere ne kadar ödeneceğini açıklmadı.

Bu konuda resmi bir duyuru yapılmasa da gelen oyuncuların maaş toplamının yaklaşık 15.2 milyon Euro (50 milyon TL) olduğu tahmin ediliyor. Bu operasyon sayesinde, ocak ayında yapılacak muhtemel transferler için de maaş bütçesinde yer kalmış oldu.

Gönderilenlerin maaşları

Gökhan Gönül    2 milyon
Caner Erkin    2 milyon
Bruno Alves    2.5 milyon
Diego Ribas    3.5 milyon
Luis Nani    3.5 milyon
Meireles    2 milyon
Abdoulaye    1.25 milyon
Michal Kadlec    2.1 milyon
Mehmet Topuz    1 milyon
Serdar Kesimal    1.2 milyon
Lazar Markovic    2 milyon

Not: Para birimi Euro’dur. Maç başılar dahil edilmemiştir.

(Fanatik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.