Aziz Kocaoğlu'ndan o istifa sonrası flaş açıklama

Aziz Kocaoğlu'ndan o istifa sonrası flaş açıklama
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’in istifasının ardından yaşanan süreçte Genel Merkez veya Genel Başkan’la hiçbir sorunu olmadığını açıkladı.

85. İEF’nin başarılı geçtiğini belirten sponsor firmayla ilgili eleştirileri yanıtlayan Kocaoğlu Kültürpark projesinde ağaç kesilmeyecek. Yeşil alan artacak. İzmirlileri projeyi incelesin"dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın kapılarını kapattığı gece yerel bir televizyon kanalında (Ege TV) güncel konularda soruları cevapladı.

85. İzmir Enternasyonal Fuar’ını değerlendiren Başkan Kocaoğlu, uzun süredir fuarda bir zayıflama olduğunun farkında olduklarını, aklı ve bilimi kullanarak, arama konferanslarıyla İEF’ye eski günlerinde geri döndürmek için kafa yorduklarını söyledi. Kocaoğlu, "Biz bunu başardık. Seneye fuar bundan daha iyi olacak. Önümüzdeki yıllarda da bu konsept üzerinden büyüyerek eski şaşalı günlerine dönecek"dedi. Başkanı Kocaoğlu, yeni kültürpark projesi ve projeyle ilgili eleştirilerle ilgili de konuştu. Kültürpark’ta yeşil alanın artacağını, İsmet İnönü Kültür Merkezi, Atlas Pavyonu ve hollerin yıkılacağını belirten Başkan Kocaoğlu, hollerin yıkıldığı alanın 11 bin metrekaresi üzerine bir şov, tiyatro ve kültür merkezi ile İEF için sergi alanları yapılacağını söyledi. Kocaoğlu, yıkılacak Celal Atik Spor Salonu’nun yerine de toplantı salonu ve spor tesisi inşa edileceğini belirtti. Kültürpark duvarlarının kendi döneminde yıkılmayacağını açıklayan Kocaoğlu, mevcut kapıların yanısıra yayalar için iki kapı daha açılacağını dile getirdi.

AĞAÇ KESİLMEYECEK

Kültürpark Projesi’yle ilgili "Ağaçlar kesilecek" iddilarına yanıt veren Başkan Kocaoğlu, "Birine ağaçları keseceğini yeşili katledeceğini söylerken bu kişinin kişiliğine bakmak gerekir. Herkes eğri oturup doğru konuşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı 12 senedir yeşil alanı 2 kattan fazla arttırmıştır. Mezbelelik alandan İnciraltı’nda kentin en büyük ormanını yapmış, Sasalı’da da aynı şeyi yapmıştır. Ağaçlar kesilmeyecek. Ben buradan 12 senedir bu kenti yöneten insan olarak söz veriyorum, kesilmeyecek. Tespit edilmiş 40-50 hastalıklı ağaç var, bunlar sökülüp yerine yenisi dikilecek. Ağaç sayısını 600-650 adet artıracağız" dedi. İddiaların ortaya çıkış nedeninin ne olduğu sorususunu yanıtlayan Kocaoğlu İzmir’de "Yeter ama hayır" diyen bir grup olduğunu söyledi. Kocaoğlu " İnsanın doğasından bir tutuculuk, bir eskiye özlem var. Daha iyisini yapmak üzere yola çıkan insanların önünde barikat kurmak doğru bir davranış değil. Bu proje Kültürpark’ı yarına taşımak projesidir" dedi. Kocaoğlu, tüm İzmirlileri kültürpark projesinin sergilendiği Pakistan Pavyonu’nu ziyaret etmeleri, projeyle ilgili eleştiri ve önerilerini sergideki deftere yazmalarını çağrısı yaptı.

BUYRUN SİZ SPONSOR OLUN

Başkan Kocaoglu, İEF’deki sponsor firmalarla ilgili eleştiriler ve ana sponsor Folkart ’ın Uzundere kentsel dönüşüm ihalesini almasıyla ilgili değerlenirme yaptı. Kocaoğlu, "Arkadaşlar sponsorluk için tüm firmalara olduğu gibi Folkart’la da görüşmeye gitmiş. Onlar da ’biz bu sene 10. yılı kutlayacaktık, bunun için bütçe ayırdık, bunu İEF içinde de yaparız, ana sponsor olalım’ dedi. Biz de kabul ettik. Belirli etkinlikleri üstlendiler. Fuar’ın böyle güzel geçmesinde büyük katkıları oldu. Dünyanın her tarafından bu etkinlikler sponsorlarla yapılıyor. Folkart Basmane Çukuru’nu da satın aldı, projesini yapacak. Yasal olmayan bir şey yok. O projeyle Kültürpark’ın bir alakası yok! Projede yüzde 30’luk bölüm bize teslim edilecek. Böylece o Basmane Çukuru’nun kente verdiği negatif enerji de sona erecek. Folkart’ın İEF sponsoru olması ayrı şey, dedikoduları ayyuka çıkarıp ’Kültürpark Folkart’a mı teslim ediliyor’ demek başka şey. Kültürpark belediyeye tahsis edilmiş bir yer ama belediyenin değil İzmirlilerindir. Bizim de derdimiz Kültürpark’ı İzmir’e daha iyi sunmaktır. O olmasın bu olmasın. Buyurun siz olun o zaman, sponsor sayısı 50’ye çıksın, İzmir Enternasyonal Fuarı adını dünyaya buyursun" dedi.

DÖNÜŞÜM İHALESİNE FOLKART CESARET ETTİ, GİRDİ

Kentsel dönüşümde ağır davranmakla çok eleştirildiklerini, ancak kılı kırk yararak çalıştıklarını belirten Başkan Kocaoğlu " Biz İzmir’e özgü, hakkaniyetli, adil, orada yaşayan insanları koruyan bir proje geliştirdik. Cesaretle bu işe girecek bir kişiye ihtiyaç vardı. Birisinin girip bir örnek yapması lazımdı. Bölgede daha sonra 50- 60 bin konut yapılacak. Belki ilk projede uzlaşıda kantarın topuzunu vatandaşın lehine kaçırdığımız için kar edemeyecek. Ama bana göre uzun vadede kazanacak. Buna Folkart cesaret etti girdi. Neden başkası girmedi? Bunu İzmirli müteahhitlere sormak gerekir. Ama bundan sonra gireceklerdir" dedi.

"GENEL MERKEZ VE GENEL BAŞKAN’LA PROBLEMİM YOK"

Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’in istifası ve sonrasında yaşanan süreçle ilgili de açıklamalar yaptı. Kocaoğlu, bu süreçte Genel Merkez ve Genel Başkanla aralarında bir soğukluk olup olmadığı sorusuna "Biz işimize bakıyoruz, Genel Merkez de işine bakıyor. Bizim görevimiz parti felsefesine uygun olarak şehri yönetmektir. Benim Genel Başkan’la, Genel Merkez’le kimseyle bir problemim yok. Eğer problemi olan varsa arar, biz de değerlendirir yanlışımız varsa özrünü dileriz. Alaattin Yüksel istifa edeceğini bana iki gün önce söyledi. Kedisinin bileceğini söyledim. İlçe beldeiye başkanları beni aradı. Talep üzerine hepsini çağırdım. Başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yüksel istafasını kabul etmemesini istiyordu. Ben de ’benim bunu söylemem doğru değil, zaten Alaattin’den taraf olduğum ortada, ağzımı açsam lehine konuşacağım’ dedim. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla biraraya gelince de ilçe belediye başkanları konuştu" dedi. Yüksel’in istifanın bir birikim sonucu olduğunu zannettiğini belirten Kocaoğlu, Yüksel’in artıları eksileri olsa da siyaset deneyimi, İzmir’deki, iş dünyasındaki ağırlığı, örgütü tanıması, saygınlığını kimse tartışamayacağını dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.