Dışişleri Bakanlığı Kabil’deki saldırıları kınadı

Dışişleri Bakanlığı Kabil’deki saldırıları kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın başkenti Kabil’de Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı binalarına beş dakika arayla gerçekleştirilen terör saldırıların kınadı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Afganistan’ın başkenti Kabil’de Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı binalarına yönelik olarak bugün (5 Eylül) beş dakika arayla gerçekleştirilen iki ayrı terör saldırısı sonucunda ilk belirlemelere göre en az 20 kişinin hayatını kaybettiği ve 40’tan fazla kişinin de yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Sözkonusu terör saldırılarını en güçlü şekilde kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, ölenlerin yakınlarına, Afganistan hükümeti ve kardeş Afgan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi.

Açıklamada, “Karşı karşıya bulunduğu sınamalarla mücadelede uluslararası toplumun desteğiyle önemli mesafe kateden Afganistan hükümeti ve halkının kararlılığının terör saldırılarıyla zayıflatılamayacağına inanılmaktadır. Türkiye bu süreçte kardeş Afganistan’la dayanışmasını sürdürecektir” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.