Kosova ilk puanını aldı

Kosova ilk puanını aldı
Kosova Milli Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda deplasmanda Finlandiya ile 1-1 berabere kalarak, tarihi bir puan aldı.

Türkiye ile aynı grupta yer alan Kosova Milli Futbol Takımı, tarihinde ilk defa FIFA tarafından düzenlenen bir organizasyonda resmi maça çıktı.

Finlandiya'nın Turku kentindeki Veritas Stadı'nda oynanan maçta ev sahibi ekip 18. dakikada Paulus Arajuuri'nin golüyle 1-0 öne geçti. Kosova da, 60. dakikada penaltıdan Valon Berisha ile skoru 1-1'e getirdi. Mücadele bu skorla tamamlanınca iki ülke de 1'er puan aldı.

Kosova, bu sonuçla ilk puanını alırken, Valon Berisha tarihi bir gole de imza atmış oldu.

Kosova'da teknik direktör Albert Bunjaku, futbolcular Samir Ujkani, Fanol Perdedaj, Alban Pnishi, Enis Alushi, Milot Rashica, Albert Bunjaku, Amir Rrahmani, Valon Berisha, Leart Paqarada, Hekuran Kryeziu, Bernard Berisha, Bersant Celina, Besar Halimi ve Alban Meha ilk resmi maçta yer alarak tarihe geçti.

FIFA'DAN 6 FUTBOLCUYA İZİN

Bu arada FIFA, mayıs ayında üyeliğe kabul ettiği Kosova Milli Takımı'nın, Finlandiya maçı öncesi 6 futbolcusunun daha kadroda yer almasına izin verdi.

Kaleci Samir Ujkani, Milot Rashica, Amir Rrahmani, Valon Berisha, Kasımpaşa'da oynayan Herolind Shala ve Atiker Konyaspor forması giyen Alban Meha, Finlandiya maçı kadrosunda yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.