Filipinli başkandan Obama’ya küfür

Filipinli başkandan Obama’ya küfür
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD Başkanı Barack Obama’ya ‘sürtüğün oğlu’ diyerek ağır hakarette bulundu.

 

Tartışma Obama’nın Duterte’nin yürüttüğü uyuşturucuyla mücadelede yargısız infazların yaşandığını iddia etmesiyle başladı. Obama’nın da katılacağı ASEAN zirvesi için Malezya’ya hareketinden önce Duterte Obama’ya çok sert tepki gösterdi. Filipinlerin egemen bir ülke olduğunu ve sömürgeciliğin geride kaldığını kaydeden Duterte şöyle devam etti: “Filipinler halkı dışında, hiç kimse benim efendim değil. Saygılı olmak zorundasın. Ortaya sorular o…çocuğu.”

Daha sonra bir açıklama yapan Duterte, "ABD Başkanına kişisel saldırı gibi algılanmasından üzüntü duyduk. Ulusal öncelikler konusundaki görüş ayrılıklarını giderme ve karşılıklı sorumlulukla birlikte çalışmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

OBAMA: DUTERTE RENKLİ BİR KİŞİLİĞE SAHİP

BBC Türkçe'nin haberine göre Filipinler devlet başkanının Obama ile salı akşamı Vientiane'de görüşmesi planlanıyordu. Duterte'nin bu sözleri üzerine, ABD başkanı Duterte'nin 'renkli bir kişiliği olduğunu ve ekibine bu görüşmenin gerçekten işe yarar olup olmadığını araştırmaları talimatını verdiğini' söyledi.

GÖRÜŞMENİN İPTALİ SÖZKONUSU

Görüşmenin iptali ihtimalinin sinyalini veren Obama, "Eğer bir toplantıya katılacaksam, her zaman gerçekten verimli olmasına ve bir şeyin gerçekten yapılmasına dikkat ederim" dedi.

G20 zirversinde Obama, 'Filipinler'de uyuşturucu sorununun önemini farkında olduğunu ancak bu durumla baş edilme şekli konusundaki endişelerini dile getirmekten çekinmeyeceğini' belirtmişti.

ABD Başkanına kişisel saldırı gibi algılanmasından üzüntü duyduk.
Ulusal öncelikler konusundaki görüş ayrılıklarını giderme ve karşılıklı sorumlulukla birlikte çalışmaya hazırız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.