CHP’den Evrensel muhabirlerine açık destek

CHP’den Evrensel muhabirlerine açık destek
PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerine verdiği destekle bilinen Evrensel muhabirlerinin gözaltına alınması karşısında anında harekete geçen CHP, şüphelilere sahip çıktı.

PKK ve DHKP-C’ye destek vermeleri ile bilinen Evrensel, Birgün, Cumhuriyet gibi gazeteler ile PKK yayın organı Özgür Gündem’in yazar ve yöneticilerinin herhangi bir nedenle gözaltına alınması, tutuklanması durumunda bu çevreler anında harekete geçip, “adamlarına” sahip çıkıyorlar.

Anamuhalefet partisi CHP, PKK ve DHKP-C gibi sol terör örgütlerine verdiği destekle bilinen Evrensel’in Mersin muhabirleri Cemil Uğur ile Halil İbrahim Polat’ın gözaltına alınması karşısında anında harekete geçerek, bu şüphelilere sahip çıktı.

CHP’li milletvekili Barış Yarkadaş, şu günlerde neredeyse tüm mesaisini Evrensel’in şüpheli muhabirlerini “kurtarmak” için harcıyor.

Aynı şekilde TGC, RSF ve bazı sendikalar ile kitle örgütleri de hemen organize olarak Evrensel muhabirlerini kurtarmak için çalışmaya başladı.

Sol çevreler bu gibi durumlarda bu refleksi hep gösteriyor.

Kapatılan PKK gazetesi Özgür Gündem’in kimi yöneticileri ve yazarlarının tutuklanması karşısında bile organize bir şekilde “tepki eylemlerine” başlayan bu sol çevreler, “adamlarını” kurtarmak için işi açlık grevlerine kadar götürebiliyor.

Bu çevreler en büyük desteği CHP ve HDP’den görüyor.

CHP’li ve HDP’li vekiller, örneğin bir Özgür Gündem muhabirinin gözaltına alınmasını, tutuklanmasını Meclis gündemine dahi taşıyabiliyor. Ve sonuç da alabiliyorlar. 

evrensel.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum