Gazze Mazlumlarına 'Eğerti Gelin' seyrettiriyor!

Gazze Mazlumlarına 'Eğerti Gelin' seyrettiriyor!
Türkiye’nin Filistin Başkonsolosu Gazze’de insanlık dramı yaşanırken, açık saçık sahneleriyle tepki toplayan Eğreti Gelin başta olmak üzere Yol, Propaganda, Eşkıya gibi film gösterimleri düzenleyerek Filistinli kardeşlerimize “hizmet&

Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Namık Tan’ın ise İsrail zorbalığı sonucu Gazze’de yaşanan insanlık dramıyla ilgili neler yaptığı bilinmezliğini korurken, yahudilere yönelik himayesi kamuoyunun gündemine geliyor. 

BAŞKONSOLOSLUK NE YAPIYOR?  

Türkiye’nin İsrail-Filistin ilişkilerinde patronajın elinde olduğu Büyükelçi Namık Tan fotoğraf sergileriyle uğraşırken, Türkiye’nin Büyükelçi Ercan Özer tarafından temsil edildiği Filistin’in Kudüs Başkonsolosluğu da, tarihin en büyük zulümlerine maruz kalan bir toplumda, akıl almaz etkinlikler sergiliyor. Konsolosluğun web sayfasında “etkinlik” olarak Mevlana’nın anılması, masa tenisi müsabakaları, Türkçe kurslarının düzenlendiği duyuruluyor. Başkonsolosluğun en inanılmaz çalışması ise sürekli kan ve barut dolu bir ortamda yaşayan, her gün yahudi zorbaların insanlık dışı muamelelerine maruz kalan Filistinli kardeşlerimize açık saçık filmleri “Türk Filmleri Gösterimi” adı altında İngilizce altyazıyla sunması.  

GAZZE’YLE İLGİLİ “TIK” YOK, EĞRETİ GELİN FİLMİ VAR  

Konsolosluğun sayfasında Gazze’de son üç aya damgasını vuran İsrail ablukasının yol açtığı dramatik gelişmelere ilişkin en ufak bir bilgi, yorum ve benzeri yer almıyor. Konsolosluğun faaliyetleri arasında Eğreti Gelin, Propaganda, Eşkıya gibi Türk filmlerinin gösterimlerini düzenleme yer alıyor. Bilindiği gibi Eğreti Gelin, hem konusu hem de içindeki utanmazca sevişme sahneleri nedeniyle uzun süre Türkiye’de gündemde kalmıştı. Propaganda filminde de yine sevişme sahneleri yer almış, bu görüntüler de tartışmalara yol açmıştı. Türkiye misyon şefliğinin gösterime sunduğu bir diğer film ise senaryosunu Adana Yumurtalık Hakimi Sefa Mutlu’nun katili, daha sonra da cezaevi firarisi oyuncu Yılmaz Güney’in yazdığı Yol filmi. Başkonsolosluk yetkilileri web sayfasında, canlarının derdinde olan Filistinli Müslümanlar’ın filmlere ilgi gösterip göstermediğiyle ilgili olarak ise herhangi bir bilgi vermiyorlar.  

TAN DA YAHUDİ “HİMAYE” EDİYOR  

Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Namık Tan ise yarın Türkiye Cumhuriyeti İsrail Büyükelçiliğinin himayelerinde “Türkiye Sinagogları” isimli fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirecek. Tan’ın yahudileri himaye ettiği saatlerde insan müsveddesi yahudi askerlerin kaç tane Filistinli masumun kanına gireceği ise bilinmiyor.  

TÜRKİYE’DEKİ YAHUDİLERİN ORGANİZASYONU  

Tel Aviv’deki etkinlik; Türkiye’de yaşayan ve çoğu aynı zamanda İsrail vatandaşı da olan yahudilerin organizasyonu çerçevesinde Şalom gazetesini de yayınlayan Gözlem Yayıncılık’ın piyasaya çıkardığı Türkiye Sinagogları isimli kitap için düzenleniyor. İzzet Keribar’ın fotoğrafları, Naim Güleryüz’ün anlatılarıyla bütünleşen “Türkiye Sinagogları” kitabının tanıtım sergisi yarın Tel Aviv’deki Bet Hatfutsot Diaspora Müzesi’nde gerçekleşecek. “Türkiye Sinagogları” sergisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 85. kuruluş yılı vesilesi ile Türkiye’nin İsrail Büyükelçiliği tarafından İsrail’de düzenlenen etkinliklerden biri.  

AH BİR DE ŞARTLAR UYGUN OLSA DAHA NELER GÖSTERECEĞİZ  

Web sayfasında “kültürel faaliyetler” iftiharla anlatılırken, “Filistin’deki şartların olumsuzluğundan” da şikâyet ediliyor. Duyuruda şöyle deniliyor: “Türkiye ve Filistin arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Türk Kültür Merkezi, Kudüs Başkonsolosluğu bünyesinde 1999 yılında faaliyete geçmiştir. Türk Kültür Merkezi’nde Türkçe derslerinin öğretilmesinin yanısıra, film gösterimleri, konferans, sergi vb. etkinlikler düzenlenmektedir. Arazi koşulları Türkiye-Filistin kültürel ilişkilerini olumsuz yönde etkilemekteyse de Türk Kültür Merkezimiz, mevcut koşullar içinde bu işbirliğini en yüksek seviyede tutmak üzere faaliyetlerini sürdürmektedir.”

(Murat Unay – habervaktim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.