Netanyahu'dan mesaj: Görüşmeye hazırım

Netanyahu'dan mesaj: Görüşmeye hazırım
İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Abbas görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun basın ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Lahey'de bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Netanyahu, "Yüzlerce kez söyledim ve burada yine tekrarlıyorum. Görüşmenin nerede yapılacağını önemsemiyorum, ister Hollanda, ister Moskova veya herhangi bir yerde olsun. Bunu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e de Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mikhail Bogdanov'a da söyledim." dedi.

Netanyahu, "Esas soru Abbas hiçbir ön koşul ileri sürmeden benimle görüşmeye hazır mı? Filistinli sözcülerden dün görüşmeye hazır oldukları ancak tutukluların serbest bırakılması gibi şartlar belirledikleri yönünde çelişkili rivayetler duyduk. Eğer Abbas doğrudan müzakereler için ön koşul ileri sürmeden görüşmeye hazırsa, ben her zaman görüşmeye hazırım." ifadelerini kullandı.

GAZZE'YE SU VE ELEKTRİK ULAŞIMI

İsrail devlet radyosunun haberine göre, Netanyahu, ülkesinin Gazze'ye su ve enerji ulaşımını iyileştirme kararı aldığını, bu kapsamda doğalgaz boru hattı yapılacağını kaydetti.

Söz konusu boru hattı projesine ilişkin detay vermeyen Netanyahu, projenin hayata geçirilmesi için Hollanda'nın katkı sunmayı kabul ettiğini vurguladı.

Netanyahu'nun dün, Bogdanov'la Batı Kudüs'te yaptığı görüşmede, Abbas ile hiçbir ön koşul ileri sürmeden görüşmeye hazır olduğu ve halihazırdaki teklifi değerlendirdiği belirtilmişti.

Abbas ise Netanyahu ile Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelinmesi için Rusya'nın yaptığı öneriyi kabul ettiğini açıklamıştı.

İsrail-Filistin görüşmeleri, İsrail'in yerleşim birimi inşaatlarına devam etmesi ve tutukluların serbest bırakılmasını kabul etmemesi nedeniyle 2014'te durmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.