Makedonya'da özel uçak düştü: 6 ölü

Makedonya'da özel uçak düştü: 6 ölü
Makedonya'nın başkenti Üsküp yakınlarında akşam saatlerinde düşen özel uçakta bulunan altı kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Makedonya'nın başkenti Üsküp yakınlarında, Almanya'ya ait ticari faaliyetler gerçekleştiren yolcuları taşıyan uçak, havadayken sinyali kaybedildikten bir süre sonra düştü.

Makedonya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Trevizo'dan havalanan uçağın Üsküp Havalimanı'nın 10 kilometre güneyinde radardan kaybolduğu belirtildi.

YAKIT İKMALİ İÇİN İNMİŞTİ

Açıklamada, İtalya'nın Treviso şehrinden kalkış yapan uçağın, Makedonya'ya yakıt ikmali yapmak için geldiği, havaalanına 10 kilometre uzaklıktayken uçuş radarında kaybolduğu belirtildi. Piper Seneca 2 tipi, 6 kişi kapasiteli ticari uçağın Veles yakınlarında, muhtemelen yakıtının bitmesi nedeniyle düştüğü aktarıldı. Çok sayıda güvenlik görevlisi ve ambulansın sevk edildiği olay yerine basın mensupları alınmadı.

4 İTALYAN VE 2 KOSOVALI ÖLDÜ

Kazada hayatını kaybedenlerin 4'ünün İtalyan, 2'sinin de Kosova vatandaşı olduğu öğrendildi. Hayatını kaybeden Kosovalıların Beçay soyisimli kardeşler olduğu, kardeşlerden birinin isminin Visar olduğu öğrenildi. Ölen kardeşlerin yatırımcı oldukları ve İstog'da bir uçuş kulübü açmak için yola çıktıkları ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.