Türkiye Diyanet Vakfı'ndan dünya mazlumları için 225 bin kurban

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan dünya mazlumları için 225 bin kurban
Gerçekleştirdiği faaliyetlerle milletimizin iyilik temsilcisi olan Türkiye Diyanet Vakfı, Kurban Bayramında ülkemizde ve dünyanın mazlum coğrafyalarında ihtiyaç sahipleri için 225 bin kurban kesecek.

Türkiye Diyanet Vakfı, 2016 Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 235 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 130 ülkenin 530 bölgesinde kurban kesimi yapacak.

Kurban ibadetini dini hükümler doğrultusunda yerine getirmek ve keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak maksadıyla 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığımız işbirliği ile “dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet” şiarıyla Vekâletle Kurban Kesim Programı düzenleyen Türkiye Diyanet Vakfı, bu yıl da Vekâletle Kurban Kesim Programı düzenliyor.

“Kurbanlarımız kardeşlik için” temasıyla düzenlenen organizasyon kapsamında, yurt içinde 235 il ve ilçe merkezinde, yurtdışında ise 130 ülkenin 530 bölgesinde TDV görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım gerçekleştirilecek. Yurtiçindeki merkezlerden 120’sinde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi yapılacak.

Gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimiz için

Ülkemizdeki Suriyeli mültecilerin yanı sıra yurt dışında da Çad’da Orta Afrikalı, Nijer’de Nijeryalı, Bangladeş, Malezya ve Pakistan’da ise Arakanlı mültecilere yönelik kurban kesim ve dağıtımları gerçekleştirilecek.

Vekaletle Kurban Kesim Programı, Türkiye'de müftülükler, yurtdışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve partner kuruluşlar ile işbirliği içerisinde yapılıyor.

Kesilen kurbanlar yurtiçinde, ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurtdışında kesilen kurbanlar ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğudan Latin Amerika'ya kadar uzanan gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimize dağıtılmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında 225 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılması hedefleniyor.

Filistin-Gazze'de Kurban Bayramı sevincini paylaşıyoruz

Türkiye Diyanet Vakfı, yıllardır İsrail ambargosu altında yaşayan Filistinli kardeşlerimizi bu bayram da yalnız bırakmıyor.

Filistin meselesine duyarsız kalmayan, Türkiye'nin Filistin ve Gazze’ye yönelik destekleri doğrultusunda yardım faaliyetlerini sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'de Vekaletle Kurban Kesim Programı düzenliyor.

Faaliyetlerinde Filistin ve Gazze’ye büyük önem veren Türkiye Diyanet Vakfı, bayram sevincini binlerce Filistinli kardeşimizle paylaşacak.

Filistin için düzenlediğimiz kurban organizasyonuna katılarak, yıllardır işgal, abluka ve ambargo altında yaşayan, Kurban Bayramını bu yıl da çeşitli zorluklarla karşılamaya hazırlanan Filistinli kardeşlerimize destek olabilirsiniz.

Türkiye Diyanet Vakfı güvencesiyle

Hayırseverlerimizin vekâlet verdikleri kurbanlar, dini usullere uygun şekilde kesimi yapılarak ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bunun için organizasyonda Diyanet İşleri Başkanlığı, Vakıf personeli, uluslararası öğrencilerimiz ile vatandaşlarımızdan TDV gönüllüleri yer alıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, 41 yılı aşan tecrübesi, deneyimli kadrosu, üstlendiği sorumluğun bilinci ve hizmet anlayışıyla faaliyet gösterdiği diğer alanlarda olduğu gibi Vekaletle Kurban Kesimi konusunda da örnek teşkil ediyor.

Vekaleti alınan kurbanlar, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunmak suretiyle bizzat Türkiye Diyanet Vakfı görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilerek; hayırsever milletimizin emanetleri 24 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı güvencesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

2015 yılında TDV’ye emanet edilen 180.035 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 195 merkezde, yurt dışında 104 ülkenin 469 bölgesinde bizzat görevlilerimizin nezaretinde kesilmiştir. Geçen yıl vekâleten kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika ülkeleri, Afganistan, Pakistan, Filistin, Gazze, Arakan başta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve diğer bölgelerde Vakfımız tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

Kurbanlarımız kardeşlerimize umut olsun

TDV, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 690 TL, yurt dışında da 500 TL olarak belirledi.  Filistin için kurban bedeli ise 1.200 TL’dir.

Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr ve kurban.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir. Ayrıca 0312 416 90 00 çağrı merkezini arayarak kurban bağışında bulunabilir.

Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını yapabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.