Yeni transfer Oğuzhan Aydoğan altyapıya gönderildi

Yeni transfer Oğuzhan Aydoğan altyapıya gönderildi
Beşiktaş'ın 'dan yeni transferlerinden Oğuzhan Aydoğan altyapıya gönderildi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, genç futbolcu hakkında büyük hayaller kurmuş, Oğuzhan Aydoğan’ı aynı Pogba gibi Borussia Dortmund’a büyük paralara satmayı planlamıştı. Ancak düşünceyle uygulama çok farklı oldu. Genç oyuncu, 21 yaş altı takımının yolunu tuttu.

İsmini ilk duyduğumda, Borussia Dortmund’tan onu almanın çok zor olduğunu düşünmüştüm. Çünkü Alman basınında, “Uğruna savaş verilen Türk” başlıklarını dün gibi hatırlıyordum.

Jurgen Klopp’un, bizzat Dortmund’a getirdiği Oğuzhan Aydoğan için, Schalke ve Dortmund yönetimleri deyim yerindeyse birbirlerine girmişti. Klopp, Liverpool’a gittiğinde, “Oğuzhan’ın geleceği ne olacak?” diye düşündüğüm dönemde, Beşiktaş’ın bu oyuncuyla ilgilenmesine, zor bir transfer gözüyle baktım.

Fakat sözleşmenin bitimine bir sene kalması, oyuncunun Beşiktaşlı olması ve babasının “oğlumu bırakın” diye Borussia Dortmund Kulübü’nün önünde yatması, Oğuzhan’ın transferini kolaylaştıran etkenler olmuştu. İnsanların kafasındaki, “Madem Oğuzhan bu kadar iyi; Dortmund, onu neden bıraktı?” sorusunu, bir basın toplantısında başkan Fikret Orman’a kendim sormuştum. Aldığım cevap ise şuydu:

Manchester United, Pogba’yı bedava bıraktı, sonra 120 milyon euroya geri aldı. Manchester United, Pogba’yı niye bıraktıysa, Borussia Dortmund da Oğuzhan Aydoğan’ı ondan bıraktı.

Yani Sayın Orman, Oğuzhan’ın bir proje transferi olduğunu ve genç oyuncuyu ileride yüksek rakamlarla Avrupa’nın zengin kulüplerine satmak istediğini söylüyordu. Orman bu konuda oldukça başarılı. Demba Ba, Ersan, Gökhan Töre ve Sosa’dan büyük rakamlar kazanan Orman, Oğuzhan Özyakup’u da, 15 milyon euro teklif alabilecek duruma getirdi.

Fakat aynı şey Oğuzhan Aydoğan için geçerli olacak mı? Benim bu konuda kafamda soru işaretleri var. Çünkü Oğuzhan sessiz sedasız alt yapıya gönderildi. Borussia Dortmund ile daha düne kadar A takım idmanlarına çıkan genç yetenek, şimdiden alt yapının yolunu tuttu. Umarım Beşiktaş Teknik Heyeti, onu oralarda unutmaz.

Peki ya Pogba? 19 yaşında Manchester United’tan Juventus’a giden genç yetenek, o sezon 37 maçta oynamış. Diyeceksiniz ki ama o Pogba... Hayır işin aslı öyle değil. İşin aslı, Pogba 19 yaşında 37 maçta oynatıldığı için 120 milyon euroluk Pogba oldu. Ülkemizdeki bu futbol kültüründen bir Pogba beklemek ise tam bir hayalcilik olur. Kısacası hayaller Pogba ama gerçekler ise altyapı yolunda...

(Milliyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.