Yiğit Bulut:FETÖ ABD'de 11 Eylül’den çok daha büyük bir saldırı yapabilir

Yiğit Bulut:FETÖ ABD'de 11 Eylül’den çok daha büyük bir saldırı yapabilir
TRT'de yayınlanan Derin Analiz programına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, FETÖ lideri Gülen'i ülkesinde barındıran Amerika'ya çok çarpıcı uyarılarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT Haber TV'de Hasan Kurtulmuş'un sunduğu Derin Analiz programında Türkiye’nin Amerika’dan iadesini istediği terörist elebaşı FETÖ’nün Amerika dahil dünyanın 170 ülkesinde organize olduğunu belirterek çok çarpıcı uyarılarda bulundu.

Terörist elebaşı Fetullah Gülen’i Türkiye’nin uyarılarına rağmen koruyan ABD’ye seslenen Yiğit Bulut; “11 Eylül’de dünyanın o güne kadar gördüğü en büyük terör saldırısı gerçekleşti. Amerikalılar şunu hiç unutmasın. Terörist başını barındırdıkları bu terör örgütü Amerika’da aynı anda birçok eyalette, birçok eylem yapmaya kalkabilir. Bu eylemlerin birçoğu 11 Eylül’den çok daha büyük de olabilir. Onun için Amerika’nın bir an önce bunların yakalanıp, gözaltına alınmasında, enterne edilmesinde harekete geçmesi gerekiyor. Bunun gecikmesi olabilir, ertelemesi olmaz. Bunlar mutlaka bir plan yapıyorlardır. Mutlaka Amerika Birleşik Devletleri dahil organize oldukları 170 ülkedeki bütün vatandaşları mutlaka vurmayı düşünüyorlardır.” dedi

Yiğit Bulut'un konuya ilişkin yaptığı değerlendirmeler şöyle...

HİÇ BİR ÜLKENİN BUNA GÜCÜ YETMEDİ

Türkiye dünyanın en tehlikeli terör örgütüne karşı şu anda içeride savaş veriyor. Yine dünyanın en tehlikeli terör örgütlerinden birine karşı Suriye toprakları içerisinde savaş veriyor. PKK dedikleri ve destekledikleri terör örgütü sınırlarımız içinde yine askerimize, polisimize vatandaşlarımıza saldırmaya devam ediyor ve birileri daha çıkıp diyor ki "Türkiye DAEŞ’i destekliyor." İnsanda biraz utanma olur. Hiçbir ülkenin cesareti yetmedi. Bir yıl önce Antalya’daki G20 zirvesinde DAEŞ’le ilgili operasyonlar gündeme geldi, basında tartışıldı. Hiç bir ülkenin cesareti yetmedi. Ama Türkiye ne yaptı? Baktı ki onların cesareti yetmiyor Türkiye tek başına girdi ve sınırlarından DAEŞ terör örgütün püskürttü. Bugün Türkiye’nin sınırlarında DAEŞ terör örgütü yok. Bu Türkiye’nin hem meşru müdafaa hakkı hem yapması gereken hem de bütün dünyanın görmesi ve ibret alması gereken bir cesaret dersi. Türkiye bir yıldır, Amerika’nın Avrupa’nın tüm kamuoyunun tartıştığını tek başına gerçekleştirdi.

FETÖ  DÜNYANIN 170 ÜLKESİNDE ORGANİZE OLMUŞ

Dünyanın en tehlikeli terör örgütü dediğimiz FETÖ yapılanması dünyanın 170 ülkesinde organize olmuş bir terör örgütü. Altını çizerek söylüyorum dünyanın 170 ülkesinde organize olmuş başka bir terör örgütü yok. 170 ülkenin devletleri hala uyuyorlar birçoğu. Bir kısmı olayların farkında ama birçoğu da hala kendi ülkesindekinin bir sempati yapılanması değil tam tersi dibine kadar bir terör örgütü olduğunun farkına varması gerekirken hala o ülkelerdeki ilgili başbakan, bakan, devlet başkanları hala olayın farkında değiller. Bugün bize yarın onlara. Amerika’nın bazı ciddi yayın organlarında, bloglar da bu tehlikeyle ilgili çıkmış yazılar, haberler var. Yazı da diyor ki “25 ila 50 milyar dolar arası bir varlığı kontrol eden, okullarımıza musallat olan bu terörist yapılanma çok yakında Amerika’yı 11 Eylül’den daha kötü şekilde vuracak” diyor. Bunlarla ilgili gazetelerde köşe yazıları çıkmış bloglar yazılmış. Amerikalıların bir kısmı işin farkında.

FETÖ ABD’DE 11 EYLÜL’DEN ÇOK DAHA BÜYÜK SALDIRI YAPABİLİR

11 Eylül’de dünyanın o güne kadar gördüğü en büyük terör saldırısı gerçekleşti. 11 Eylül’de insanlık vuruldu. Amerikalılar şunu hiç unutmasın. Terörist başını barındırdıkları bu terör örgütü Amerika’da aynı anda birçok eyalette, birçok eylem yapmaya kalkabilir. Bu eylemlerin birçoğu 11 Eylül’den çok daha büyük de olabilir. Onun için Amerika’nın bir an önce bunların yakalanıp, gözaltına alınmasında, enterne edilmesinde harekete geçmesi gerekiyor. Eğer bunlar Amerika’da terörist eylemlere girişirlerse ve Amerikan halkı ciddi şekilde kayıplar verirse Amerikalılar geriye dönüp devlete şu soruyu soracak, “Aylardır, yıllardır Türkiye sizi uyarıyor. Bu adamları durdurun, gözaltına alın enterne edin. Neden bunu yapmadınız?" Eğer böyle bir saldırı gerçekleşirse hayatını kaybeden Amerikalıların yakınların dönüp devlete yıllarca bunun hesabını soracak. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bu uyarıları Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 zirvesinde de yaptı. Bir kez daha bir vatandaş olarak söylüyorum, Amerika’nın bir anca bu terör örgütünü kendi halkına saldırmadan durdurması gerekiyor. Tekrar ediyorum Amerika’nın bu Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) Amerikan haklına saldırmadan durdurması tutuklaması, gözaltına alması gerekiyor. Bu örgütün Amerika’daki mensuplarının yerleri belli. Hepsi Amerikan Gizli Servisi tarafından biliniyor.

FETÖ 170 ÜLKEDEKİ BÜTÜN VATANDAŞLARA SALDIRACAKTIR

Bu örgütün Amerika harici diğer 169 ülkede de bir anca önce yakalanması gerekiyor. O ülkelerin vatandaşlarına saldırdıkları zaman iş işten geçmiş olacak. Bu terör örgütü kendi vatandaşlarına saldırdığı zaman Amerika “çok geç kaldım” diyecektir. Çünkü bu terör örgütü nasıl Türkiye’de saldırdıysa, organize olduğu 170 ülkedeki bütün vatandaşlara saldıracaktır. Bunun gecikmesi olabilir, bunun ertelemesi olmaz. Bunlar mutlaka bir plan yapıyorlardır. Mutlaka Amerika Birleşik Devletleri dahil organize oldukları 170 ülkedeki bütün vatandaşları mutlaka vurmayı düşünüyorlardır. Onun için onlar o ülkeleri vurmadan o ülkelerin harekete geçip terörist başı başta olmak üzere bu terör örgütünü enterne edip, gözaltına alıp, tutuklaması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız da G20’de gereken bütün mesajları defalarca gerekli muhataplarına verdi. Ben o devlerin yakında harekete geçeceğini düşünüyorum.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.