İçme suyu 553 kişiyi hastanelik etti

İçme suyu 553 kişiyi hastanelik etti
Erzurum'un Aşkale ilçesinde 553 kişi içme suyu şebekesinden bulaştığı tespit edilen virüsten zehirlenerek hastanelik oldu

Erzurum'un Aşkale ilçesinde 553 kişi içme suyu şebekesinden bulaştığı tespit edilen virüsten zehirlenerek hastanelik oldu. Vali Seyfettin Azizoğlu, "İhmali olanlar hakkında soruşturma başlatıldı" dedi.

Aşkale'de 5 Eylül tarihi itibariyle bazı vatandaşlar, karın ve eklem ağrısının yanı sıra ishal ve yüksek ateş şikayetleriyle Devlet Hastanesine başvurmuştu. Hastanede serum takılan hastaların birçoğu yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi. İlçede salgın olduğu ihtimali üzerine İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce inceleme başlatıldı.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, ihmali olanlar hakkında soruşturma başlatıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Aşkale ilçesindeki içme suyundan kaynaklı ayın 5'i itibariyle Devlet Hastanesi acil servislere vatandaşlarımız başvurmuşlar. Bunlarla ilgili hem Erzurum'daki sağlık birimleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü'nün ekipleri acil servisler müdahale etti. Şu an için toplamda 553 vatandaşımız sudan kaynaklı virüs dolayısıyla hastanelere başvurdu. Bu vatandaşlarımız hastanede müşahede altına alındı ve hepsi hemen hemen taburcu edildi. Sadece 20 kişi müşahede altında kalıyor. Olay şu ki, içme suyunun klorlanmasında meydana gelen problemden kaynaklı. Sudan içen vatandaşlarımızda virüsün neden olduğu bir rahatsızlık. Bu sebeple içme suyuna klor katılması ile ilgili ihmali olan kişilerle ilgili dün itibariyle tahkikat başlattık. Hatta ilgilisi, sorumlusu kimse görevden alınması talimatını verdim. Çünkü halkımızın sağlığını korumak öncelikle o işten sorumlu kişilerin görevidir. Depoların klorlanmasından sorumlu kişilerin ihmali varsa ki olduğu anlaşılıyor. Dün itibariyle de klorlamalar iki katına çıkarılarak sular içilebilir hale getirildi. Ama o güne kadar ihmali olan kamu görevlileri hakkında yasal işlenmiş yapılması için talimat verildi. Onlar da yapılıyor."

Vali Azizoğlu, Aşkale Belediye Başkanı'nın FETÖ soruşturmasından tutuklanması ile ilgili bir sabotaj olma ihtimalinin sorulması üzerine , "Şimdiye kadar öyle bir bilgi bize gelmedi. Tamamıyla klor eksikliğinden kaynaklanan bir problem" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.