"Neden 40 milyon ettiğini gösterdi"

"Neden 40 milyon ettiğini gösterdi"
İspanyol basını sezon başında Barcelona’dan göndermek için elinden geleni yaptığı Arda Turan’ın harika performansı karşısında tecrübeli futbolcuya övgüler dizmeye devam ediyor.

Arda Turan’a son övgü Mundo Deportivo’dan geldi… ‘Yeni Arda’daki değişimi işleyen geniş bir makale yayınladı. Ferando Polo imzalı incelemede Arda Turan için Barcelona macerasının yeni başladığı vurgulandı.

Neymar’ın Olimpiyat’a fokuslanmasının yarattığı fırsatı iyi değerlendiren Arda Turan’ın bir yedek olmaktan daha değerli bir futbolcu olduğunu kanıtladığını belirten Polo, geldiğinde Atletico Madrid’deki performansına yaklaşamayan Arda Turan’ın Euro 2016’da dibe vurduktan sonra yükselişe geçtiğini yazdı.

Arda’daki değişimi inceleyen Polo, yıldız futbolcunun yükselişinde rol oynayan şifreleri açıkladı.

Fazla kiloları verdi

Kulüpte geçirdiği ilk 6 ayda Barcelona’nın transfer yasağı nedeniyle Arda Turan oynayamadı. Bu fiziksel olarak takım arkadaşlarının gerisinde kalmasına neden oldu. Bu eksiklik La Liga’nın ikinci yarısında ve Euro 2016’da Arda Turan olumsuz etkiledi.

Euro 2016’nın ardından Luis Enrique’den aldığı 1 hafta erken gel çağrısıyla harekete geçen Turan normal kilosundan fazlasına sahipti. Tıbbi rehberlik hizmeti almaya başladı. Kısa sürede hazırlanarak sezon öncesi hazırlıklarının bitiminde 4 kilo vermeyi başardı. Halen de her şeyi doktorlarının söylediği gibi yapıyor. Şimdi çok daha ince ve hızlı. Bu Arda’nın oyundaki gelişimi açıklayan ilk faktör.

Kendini faydalı hissetmeye başladı

Polo’ya göre ikinci faktör psikolojik. Geçen sene 6 ay beklemek sadece fiziksel ve oyun açısından değil psikolojik açıdan da moral bozucuydu. Yasak bitip de oynamaya başladığında fiziksel eksikliklerinden dolayı ne Barcelona’da ne de Türkiye’de bekleneni veremeyince bunun psikolojik etkileri de oldu. Ancak bu sezon hazırlıklarında Neymar’ın olmamasıyla oynadığı pozisyonda başarılı olması, skora etki etmesi kendisini faydalı hissetmesini sağladı. Böylece Arda Turan bu psikolojik eşiği aştı. Ayrıca Luis Enrique ve takım arkadaşlarını da iyi bir futbolcu olduğu konusunda ikna etti.

Neymar'ın yokluğu

Arda Turan’ın değişiminde belki de en önemli etken değişen pozisyonu oldu. Neymar’ın yokluğunda hücum oyuncusuna dönüştü. Yeteneklerini sergileme şansı buldu ve bu fırsatı çok iyi kullandı.

Kendini borçlu hissetmesi

Arda Turan, Luis Enrique’nin isteğiyle 34+7 milyon euro’ya transfer edilmişti. Bu Türkiye’den yetişen bir Türk oyuncu için bugüne kadar ödenmiş en yüksek bonservis bedeli oldu. Geçen yıl Enrique’nin beklentilerini karşılaşamayan Arda Turan kendini borçlu hissetti ve bu sezona tüm eksiklerini gidererek başladı. Öte yandan Euro 2016’da da yarattığı hayal kırıklığının ardından İspanyol ve Türk medyasında dillenmeye başlanan ‘Arda artık büyük kulüp oyuncusu değil’ yorumlarını çürütmek ve kendisini kanıtlamak istedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.