Başbakan Yıldırım Valilere seslendi

Başbakan Yıldırım Valilere seslendi
Başbakan Binali Yıldırım, Gölbaşı'nda Vilayetler Evi'nde düzenlenen Valiler Toplantısı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Ankara'da Valiler Toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, valileri FETÖ ile mücadele konusunda uyardı. Kamuda FETÖ'cülerin tasfiyesinde  'Kılı kırk yaracaksınız' diyen Başbakan, "İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz. Bu mesaj herkese. Memleketin, milletin işini yaparken şekil, usul hatası yapabilirsiniz, hiç endişe etmeyin. Ama menfaate yönelik iş yaparken de sonuna kadar korkun.  Mesele ülkenin menfaati ise hata yapın ama hainlik yapmayın." dedi.

HDP'den arka arkaya gelen küstah tehditlere de değinen Başbakan,"Türkiye hukuk devleti kimse kusura bakmasın. Dışarıdakilerin sırtını sıvazlamakla, ellerine 3-5 silah vermekle bu büyük devlete kafa tutacaklarını mı sanıyorlar. Daha 6-7 Ekim hesabı duruyor. Böyle büyük büyük söz söylemenin ne demek olduğunu görecekler. Tıpış tıpış gelip ifadelerini verecekler." dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

Değerli valilerimiz hoş geldiniz. Sözlerimin başında Sayın Ahmet Denizoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesinin başı sağ olsun. Buradan Cumhurbaşkanımıza gideceksiniz. Eminim size bir çok önerisi talimatı olacak.

HATA YAPIN AMA HAİNLİK YAPMAYIN

Vatandaşa en yakın duran, vatandaşın her türlü derdi ile ilgilenen mahalli yönetimlerdir. Biz buradan gördüğümüzün sizin gördüğünüzle aynı olmadığını biliyorum. Biz Ankara'da bazı şeyleri yazıyoruz, çiziyoruz, talimatları gönderiyoruz. Ama oradaki her şeyin çiçek gibi olmadığını biliyoruz, oralara gittiğimizde sorunları görüyoruz. merkez teşkilatların saha neler olup bittiğini sürekli izlemesi gerek. Burada bütün suçu Ankara'ya atmak doğru değil.Masa başında olanlar hesap kitap yaparlar. Ama sahadaki proje asla masa başındaki gibi olmaz. memur uygulamayı yaparken korkar. Milletin işini yaparken şekil usül hatası yapabilirsiniz endişe etmeyin ama menfaate yönelik bir şey yapıyorsanız da korkun. Vatandaşın işi görülürken usülde eksiklikler hatalar olabilir. Hata yapın ama hainlik yapmayın.

ETKİNLİKLERE KATILIRKEN SEÇİCİ OLUN

Etkinliklere katılmanız çok güzel gitmeyin demiyorum ama seçici olun. Bir etkinliğe giderken amirlere daire müdürlerine gelmeyin diyin. Tören ne zaman biter, beyler ne zaman dönecek, milletin işi ne zaman yapılacak. Devlet işi durmasın, millet beklemesin. 

MİLLETİN MORALE İHTİYACI VAR

15 Temmuz'da bir hain darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Hamd olsun milletimizin cesareti, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve hükümetimizin iradesiyle, yüce Meclisimizin milli irade konusunda koyduğu kararlılıkla bu belayı defettik. Bu belanın hasarları, ölçümü ve tamiriyle meşgulüz. Bu yetmezmiş gibi bu bölücü terör belası da işbaşında. Çok yoğun bir faaliyet içerisinde. İki tane önemli konumuz var. Terörün tek bir gündem olmasına lütfen izin vermeyin. Milletin morale, güzel şeyler duymaya ihtiyacı var.

KILI KIRK YARACAKSINIZ

FETÖ darbe girişimi ile birlikte malumunuz açığa alınan çok sayıda kamu görevlisi var. Kamu için ciddi sayılabilecek bir tasfiye yapılıyor. Burada zaman zaman titiz davranılmadığı, yaş ve kurunun bir arada yandığı şeklinde şikayetler geliyor. İntikam duygusuyla değil adaletle hareket edeceğiz. Bu mesaj karar veren herkesedir. Biz her dairede, her kurumda inceleme yapacak şansa sahip değiliz. Bizim sizlerin adaletinize güvenmekten başka şansımız yok.Kılı kırk yaracaksınız. Burada ölçümüz belli. Bizim için nicelik 17-15 Aralık sonrasıdır. o günden sonra bu örgütle irtibatı olan varsa bunların masum görülmesi asla düşünülemez.

YANLIŞ HESAP BAĞDATTAN DÖNER

Müsteşarımıza, dün Sayın Cumhurbaşkanımıza da talimat bu yönde, Başbakanlık Müsteşarlığı başta olmak üzere her yerde bir nevi kriz merkezi oluşturulmalı. Bu konularda kendisine haksızlık yapıldığını söyleyen, sizin tepitleriniz varsa bir birim vasıtasıyla toplayın. Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Adalete, hukuka uymayan bir iş varsa, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra dönüp bakılacak ve yapılan yanlışlar düzeltilecek. Baştan yüzde 100 doğru yapılamayacağını kabul ettik. Çünkü örgüt kapalı, saydam değil. Tespitte bize zorluk çıkarıyor. 

EMNİYET KADAR JANDARMAYA DA ÖNEM VERİN

OHAL'le jandarma ve sahil güvenlik İçişlerine bağlandı. Bu taşrada hissedilmedi. O yüzden oradaki sevk ve idarede bu hususu gözden uzak tutmayın. Emniyete ne kadar önem veriyorsanız jandarmaya da önem verin. İkisi bir olunca yönettiğiniz ildeki asayiş çok daha rahat bir şekilde sağlanacak. Bu kurumlar arasında bir uyumsuzluk çıkarsa, o zaman zafiyet var demektir, büyük sıkıntı kapıda demektir. Bu konulara dikkat etmenizi istiyorum. Zamanı etkin kullanacaksınız, terörle mücadelede daha hızlı ve esnek hareket edeceksiniz. 

TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ SÜREÇ

Terörle mücadelede yeni bir sürece girdik. Bu sürecin adı savunma değil, taarruz. Bir hudut kapılarımızı emniyete alacağız. Dışarıdan girişleri önleyemezsek sızlanmanın anlamı yok. Hiçbir mazeretimiz olmayacak. Hudut kapısı dışındaki her geçiş düşman geçişidir anında karşılık verilecek. Hudut kapısı olmayan her geçiş gayrikanuni geçiştir, suçtur, gereği neyse yapılacak. Nasıl düşman saldırırsa karşılık veriliyor, bu da öyle. Anında gereğini yapacaksınız. Yaz kış enselerinde olacaksınız gerekirse onların yöntemleri ile mücadele edeceksiniz.

TIPIŞ TIPIŞ İFADE VERECEKLER

Terör destekçisi parti çıkıp diyor ki Bu belediyelere bulaşırsanız sivil direniş yapacağız . Türkiye hukuk devleti kimse kusura bakmasın. Dışarıdakilerin sırtını sıvazlamakla, ellerine 3-5 silah vermekle bu büyük devlete kafa tutacaklarını mı sanıyorlar. Daha 6-7 Ekim hesabı duruyor. Böyle büyük büyük söz söylemenin ne demek olduğunu görecekler. Tıpış tıpış gelip ifadelerini verecekler.Terörle irtibatlı belediyelerle ilgili düzenleme yapıldı, gereğini yapın. Yasaları uygularken asla tereeddüt etmeyin, adaletten ayrılmayın, gençlerimizi dağa götürenlere vesile olanlara prim vermeyin, gereğini yapın kardeşim.

BU PROJE SİZLERE EMANET

23 ilimizi ilgilendiren kalkınma, istihdam, reform paketi açıkladık. Bunu inceleyin. Reform paketinin uygulanması, takibi sizin göreviniz. Burada yatırımlar var, somut, istihdam oluşturan projeler var. Turizmi, sosyal hayatı canlandıracak projeler. Amacımız bölgeler arasındaki kalkınma farkını ortadan kaldırmak. Geçtiğimiz 15 yılda 23 ilin milli geliri 800 doların altındaydı. 15 yıl sonra 5000 dolara çıktı. Bu proje size emanet. Detayları var. 

YAZ KIŞ SAATİ UYGULAMASI KALDIRILDI

Şehitlerimiz için bir kampanya başlattık fakat biraz üzüldüm valiliklerimiz bu kampanyaya gereği kadar destek vermedi. 15 temmuz'da bu millet için bu kadar büyük fedakarlık göstermiş şehitlerimize çok daha büyük bir borcumuz olduğunu unutmayalım. Önemli olan burada toplanacak para değil onların nasıl karşılandığı. Bu seneden itibaren artık yaz kış saati uygulaması yok. Yaz kış farkı yok artık. Sen değişeceksin, saatler değil.

TEKRAR TEKRAR UYARDI

Tekrarlıyorum, memurları peşinize takıp törenlere gitmeyin, vatandaşın işini aksatmayın. Vatandaşın derdi için size ulaşmasını beklemeyin. Gidin görün. Şehrinizdeki yoksulları, ihtiyaç sahiplerini ziyaret edin, onlara bayram sevincini yaşatın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum