CHP’nin ’İmam Hatip’ takıntısı hortladı

CHP’nin ’İmam Hatip’ takıntısı hortladı
FETÖ’cü hainlerin okullarının İmam Hatip’e dönüştürüldüğünü iddia eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bu duruma tepki gösterdi.

Darbe girişiminin ardından kapatılan FETÖ okullarını değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Darbe girişiminden sonra ilan edilen olağanüstü hal ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanında ve Manisamızda Fetullah Gülen cemaatine ait ya da sermayesi onunla ilişkili olan çok sayıda okul kapandı. Bunun içinde bazı okulların hatalı kapatıldığı da iddia ediliyor. Bazıları tekrar açıldı. Bazıları hala mücadelesini sürdürüyor. Ama çok önemli bir kısmı Fetullah Gülen cemaatine aitti ve kapatıldı. Buna hiç kimsenin itirazı yok. Eğer siz bir ülkenin varlığına bütünlüğüne kast edecek çabaların içindeyseniz ve buna militan yetiştiren okullar işletiyorsanız buna devletin el koymasından doğal bir şey yoktur" dedi.

‘İMAM HATİP’ TEPKİSİ

CHP’li Özel, FETÖ’ye ait kapatılan okulların neredeyse tamamına yakınının İmam Hatip’e dönüştürüldüğünü ileri sürdü Özel, "Burada yaşın yanında kurunun yanmaması prensibi önemlidir. Ama devamında bir başka şey oldu. Bu kapanan okullar ki Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla soru önergemize cevap verilmediği için bilgi edinme yasasına istinaden tekrar sorduk. Cevabı bekliyoruz. Bizim tespitlerimize göre okulların yüzde 85’i İmam Hatip’e dönüştürüldü. Oysa Manisa’nın Sağlık Meslek Lisesi’nde, Fen Lisesinde, Sosyal Bilimler Lisesinde yaşadığı mekansal sorunları biliyorsunuz. Fen Lisesiyle Sosyal Bilimler uzun yıllar altlı üstlü oldu. Manisa’ya ikinci bir Fen Lisesi kazandırmak için hep birlikte çapa gösterdik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Muradiye’de yaptığı Fen Lisesine mevcut Fen Lisesini taşıyıp orayı İmam Hatip yapmaya çalıştılar. Ona karşı çıktık. Şimdi Sosyal Bilimleri taşıdılar. Fen Lisesi eski yerinde duruyor ama ikinci Fen Lisesi ortada yok. Bu kadar mekansal zorluk içerisinde Türkiye’de yüzde 85, Manisa’da tamamına yakını yüzde 90’ı İmam Hatip’e dönüştürülüyor" diye konuştu.

1768605.jpg

"BİLİMSEL EĞİTİM KURUMLARINA İHTİYACIMIZ VAR"

Türkiye’de bilimsel eğitim kurumlarına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özel şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi bir İslami siyasi darbe yapmaya çalıştılar. Güzel dinimizi siyasete alet ettiler. Eğer başarsalardı şunu soralım. O gece bir hastayı uyutsaydık. Tam ameliyata girmek üzereyken darbe girişimini köprünün tutulduğunu, tankların yürüdüğünü görseydi. Sonra gözlerini açtığında sorsaydı; ‘Durum ne? Nasıl yönetiliyoruz?’ ‘Olağan üstü hal ilan edildi.’ ‘Peki meclis ne yapıyor?’ ‘Meclis kapalı’ Kanunlar kim çıkarıyor.’ Gözünü açsa baksa miting meydanında üzerinde üniformalı bir komutanın 3 milyon kişiye konuştuğunu görse, ‘E okullar ne oldu?’ ‘Hepsini İmam Hatip’e çeviriyor’ Şimdi bu Fetullah Gülen’in yaptığı darbenin başarısız olduğuna, o gece uyutup uyandırdığımız birisinin sorularına cevap verdiğimizde ikna edebilir miyiz? Darbe olsaydı benzer şeyler yaşanacaktı. OHAL’i ilan ettiler. Meclisi kapattılar. Kendileri kafalarına göre kanun hükmünde kararnamelerle hak hukuk tanımadan işlemler yapıyorlar. Kapatılan okullarda Manisa’nın bu kadar ihtiyacı varken, Türkiye’de tüm illerde çok farklı bilimsel eğitim kurumlarına ihtiyaç varken, bunlar İmam Hatip’e çeviriyorlar"

Özel, "Tayyip Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi 15 Temmuz’da hep birlikte bir darbeyi püskürtmüş olmamıza rağmen, meclis hep birlikte bu darbeye direnmiş olmasına rağmen darbeyi araçsallaştırmak yoluyla kendi sivil darbesini gerçekleştirmeye çalışıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bununla mücadele edeceğiz. Buna direneceğiz. Gerek Anayasa Mahkemesine başvurularımızla gerek Bölge İdare Mahkemelerine başvurularımızla gerekse siyasetin ve hukukun bize sağladığı tüm olanakları kullanarak bu sivil darbeye karşı hep birlikte direneceğimizi ifade etmek isterim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.