Kaptan köşküne FETÖ temizliği başlıyor!

Kaptan köşküne FETÖ temizliği başlıyor!
Ulaştırma Bakanlığı, gemileri de FETÖ mesuplarından temizlemek için harekete geçti!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türk ve yabancı bayraklı gemilerde çalışan ve çalışacak gemi mürettebatına yönelik Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) önlemi aldı. Gemi personeli olarak görev yapan hain örgüt mensuplarının yurtdışına çıkarak kaçmalarının önüne geçmek isteyen bakanlık, bu örgütle iltisak ve ilişkili olan gemi adamlarının yetki ve yeterlilik belgelerini iptal edecek. Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre FETÖ'cülerden temizlenen görevlere ise gemici sınavını vererek gemici yeterliliğini almaya hak kazanan miçolar getirilecek.

AĞIR ŞARTLARI VAR

Gemilerde görev yapan tüm tayfaların eğitimleri ve yeterlilik belgeleri yeniden düzenlenirken, görevlendirme şartları da ağırlaştırıldı. Türk ve yabancı bandıralı gemilerde görev yapan kaptan ve güverte zabitleri başta olmak üzere tayfalardan miço, gemici, usta gemici, güverte lostromosu ile başmakinist ve başmühendislerin yeterlilik şartları yeniden düzenlendi. Bir yılda iki kez ihtar alan gemi mürettebatının yeterlilik belgesi ise 6 ay süre ile askıya alınması kararlaştırıldı. Gemi adamlarına her 5 yılda bir değerlendirme sınavından geçme ve tazeleme eğitimine girerek belge yenileme zorunluluğu getirildi.

MİÇOLAR GEMİCİ OLACAK

Miçolar içinde gemici sınavını başarıyla verenler ve gemici yeterliliğini almaya hak kazananlar gemilerde kaptan, zabit, yardımcı zabit, tayfa ve yardımcı hizmet personeli olarak görev alabilecek. Öte yandan yönetmelikle yetkileri olmadığı halde gemi adamı eğitimi veren, vermeyi taahhüt eden gerçek ve tüzel kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulması da kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum