TL'den de FETÖ çıktı

TL'den de FETÖ çıktı
Savcılığın FETÖ'nün yapısı ve kuruluşuna yönelik hazırladığı iddianamede Halley kuyruklu yıldızının örgüt sembolü olduğundan bahsediliyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen çatı iddianamede, FETÖ’nün yapısı ve kuruluşuna yönelik ilginç tespitler yer alıyor. İddianamede dikkat çeken en önemli ayrıntı ise örgütün sızdığı tüm kamu kurumlarında örgütün sembolü olarak benimsenen Halley kuyruklu yıldızını kullandığı iddiaları...

2009 SONRASI BANKNOTLARIN TAMAMINDA VAR

Bu iddialar bugün Bloomberg'de de yer aldı. Bloomberg'in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye dayandırarak hazırlananhaberde Halley kuyruklu yıldızının 2009 yılından itibaren tedavüle giren banknotların tamamına da yerleştirildiği ifade edildi. 

CİZVİT TARİKATINA BENZETİLDİ

İddianamede FETÖ ile Hıristiyan Cizvit Tarikatı arasındaki benzerlik ve paralelliklere de şöyle değinildi: “Cizvitlere göre insan ruhuna ve zihnine ulaşmanın en kestirme yolu eğitim alanından ve okullardaki aktif öğretiden geçmektedir. Cemaatte aynı yolu takip etmiştir. Cizvitler dünyanın hemen her yerinde karışıklığa neden olmuş bir tarikat olarak eleştirilmiştir. Günah itiraf odalarına yakın durarak devlet işlerinde birçok sırrı elde ettikleri ve bunları tarikatın çıkarları için kullanmaya çalışmışlardır. Gülen örgütü de istihbarata ve devletin güvenliği ile ilgili gizli birimlere sızıp elde ettikleri devlet sırlarını ve kişisel sırları örgüt amacı için siyaseten kullandıklarından birer birer devletler tarafından düşman ilan edilmişlerdir (Türkiye, Azerbaycan ve Gambiya). Cizvitler dünyanın yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya doğru değiştirilebileceğine inanırlar. Kültürler arası diyalog onlara göre önemlidir. Bunlar cemaat içinde önemlidir.

e0xnv_1473327655_1217.png

KOZA GRUBU VE DİĞER ŞİRKETLERİN LOGOSUNDA DA VAR

Halley kutup yıldızı ve FETÖ'bağlantısına yönelik ifadeler Savcılığın iddianamesinde geniş bir şekilde ele alındı. Milliyet Gazetesi'nde yer alan haberde, banknotların dışında Koza Grubu başta olmak üzere FETÖ'cü olduğu tespit edilen birçok şirket, kurum ve kuruluşa da bu Halley simgesinin yerleştirldiği belirtiliyor. Halley simgesi, genellikle milli simgemiz olan ay-yıldıza benzetilerek kullanılıyor. 

CİZVİT TARİKATININ DA KOLEJLERİ VAR

Cizvit tarikatının bütün üyeleri otorite sahibi bir idareciye itaat ederler. F. Gülen de kendisine itaat edilmesini ve daha ileri seviyede bağlanılmasını şart koşar. Cizvitler hiçbir zaman manastır hayat tarzını benimsememişlerdir. Tarikatın evleri vaizler için sürekli bir teoloji okulu olarak kullanılmıştır. Fetullah Gülen’de cami ve cemaat işinden kaçmış ve benzer şekilde Işık Evleri açmıştır. Cizvit tarikatı elemanlarının eğitim amaçlarını muhteva ve metotlarını en ince ayrıntılarına kadar planlayarak uygulayan bir cemaattir. Bütün dünyada şöhret yapan Cizvit Kolejleri bu eğitim sisteminin eseridir. Bütün bu özellikler aynen Gülen cemaatinde de vardır.

KURTULUŞ İNANCI

“Cizvit anlayışında, kilise dışında kurtuluş, FETÖ’de cemaat dışında kurtuluş yoktur. Cizvitler ve kilisenin Hıristiyanlığın diğer din ve kültürlere aşılanması çalışmasının Türkiye’de gönüllüleri Fetullahçılar olmuştur. Topluma aşılama (implant) için adaptasyon (acculturation) Gülen ve örgütü üzerinden gerçekleştirilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.