Türkiye'de bir ilk! Gaziantepspor'a 'taraftar' desteği

Türkiye'de bir ilk! Gaziantepspor'a 'taraftar' desteği
Gaziantespor forma sponsoru bulamayınca göğüs reklamında 'Taraftar' yazan formalarla saha çıkmaya karar verdi.

Gaziantepspor Taraftarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Karakuzulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantepspor'un, yeni sezonda lig maçlarına formalarında göğüs reklamı olmadan çıktığını, bunun da özellikle sosyal medyada taraftarlardan büyük tepki çektiğini söyledi.

"Sanayi ve ihracat kenti" Gaziantep'te kimsenin takıma sahip çıkmamasının kendilerini üzdüğünü ve taraftar olarak takıma sahip çıkmak için forma göğüs reklam sponsorluğuna talip olduklarını anlatan Karakuzulu, şunları kaydetti:
"Gaziantep'te bin 500 fabrika var. Türkiye'de marka olmuş firmalar var. Bunların hiçbiri takımı sahiplenmedi. Bu takım bizim takımımız. Sahip çıkmamız lazım. Gaziantepspor küme düşerse aslında Gaziantep kenti küme düşer. 'Marka şehiriz' diyoruz. Gaziantepspor da kentimizin markalarından biri. Kentimizin adını duyuruyor. Biz de taraftarlar olarak kulüp yetkilileriyle görüştük. 'Bizim, göğüse taraftarın adı yazılsın diye bir fikrimiz var. Biz sponsor olalım.' dedik. Nasıl finanse edeceğimizi sordular. Bizim maddi gücümüz sınırlı. Bunu bütün taraftara yayarsak bunu başarabileceğimize inanıyoruz. Hem taraftar takımı sahiplenmiş olur diye düşündük."

Taraftarın gücünü, birlikteliğini göstermek istediklerini dile getiren Karakuzulu, bu çalışmanın da başka bir örneğinin bulunmadığını bildirdi.

Hedeflerinin öncelikle 40 bin forma satışı olduğunu anlatan İrfan Karakuzulu, Gaziantepspor'un iç saha maçlarında genelde taraftar sıkıntısı yaşandığını anımsatarak, "Yeni stadımız yapılıyor. Amacımız şehirde bir sahiplenme duygusu ve sinerji oluşturmak. Yönetim ve taraftarımızın geçmişe sünger çekerek eski başarılı günlere dönmek için birlikte el ele, kol kola hareket etmesini bekliyoruz. İnsanları forma üzerinden bu hedefe kitlemek istiyoruz. Kulübümüze bir gelir oluşturacağız hem de formalarla insanlar maçlara gelip stadımızı dolduracak." diye konuştu.
Karakuzulu, "taraftar" formalarının satışı için öncelikle belediyeler, oda ve borsalara, esnaftan sonra da taraftardan destek beklediklerine işaret ederek, formaların Gaziantep Store mağazaları ve kentin muhtelif noktalarına yerleştirilecek tırlar aracılığıyla satılacağına değindi.

Gaziantepsporlu futbolcuların bu haftaki Adanaspor maçına göğüs kısmında "taraftar" yazılı formayla çıkacağını kaydeden Karakuzulu, takıma uğur getirmesini temenni etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.