Topbaş'tan 15 Temmuz açıklaması

Topbaş'tan 15 Temmuz açıklaması
İBB çalışanlarıyla bayramlaşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Topbaş, 'Darbe girişiminde, profesyonel teröristlerin, yıllardır yapılanmalarının tezahürü olarak ortaya çıkarttıkları bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldık' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB çalışanlarıyla bayramlaştıktan sonra yaptığı açıklamada "Biz bayramı yapmak değil, kentimizde yaşayan insanlarımıza bayram yaptırmaya çalışıyoruz" dedi.

"PROFESYONEL TERÖRİSTLER"

Topbaş, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek "15 Temmuz darbe girişiminde, profesyonel teröristlerin, yıllardır yapılanmalarının tezahürü olarak ortaya çıkarttıkları bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldık. Milletimizin imanı, yüreği, birlikteliği, sayın Cumhurbaşkanımızın gerçekten bir devlet başkanı olarak gösterdiği cesaretiyle bu bertaraf edildi. Şehitler verdik rahmet diliyoruz. Gazilerimiz var, şifa diliyoruz. Ve bu da bizim için bir bayramdır.

"ONLAR KİMSEYE KOLAY NASİP OLMAYACAK..."

Bazı hanelerde acılar var. Onların şehitlik gibi kimseye kolay nasip olmayacak bir payeye eriştiklerinin farkındalar. Bu ülke için çok şeyler yaptılar. Bu toprakları bize yurt kılmak için mücadele vermiş, Alparslan'dan, Fatih Sultan Mehmet'e, Aziz Atatürk'e ve günümüze kadar gerçek şehitleri rahmetle anıyoruz. Bu bayramın güzel geçmesini diliyorum, her şeye rağmen" diye konuştu.

"İBB GAZİ BELEDİYE"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gazi bir belediye olduğunu söyleyen Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi. İşgal edildi. Vatandaşlarımız sahip çıktılar. Belediyemizin önünde 18 şehidimiz var. Belediyemiz önünde 50'ye yakın gazimiz var. Belediyemizden de gazilerimiz var. Onların cesaretleri, bugün burada birlikte olmamıza fırsat verdi. Yoksa, başarılı olsalardı bu terörist grup, bugün Türkiye'nin halini düşünmek dahi istemiyorum. Kardeş kavgasına girmiş, birbiriyle çekişen ve Türkiye'yi paramparça edecek onlarla yıl sürecek bir sürece girerdik. Buralarda bizler olmazdık. Buraları başkaları, başka türlü yönetim tarzlarıyla İstanbul'u sözüm ona idare etmeye çalışırlardı. Rabbimiz yardım etti, böyle bir terörist faaliyetin başarıya ulaşmasına fırsat vermedi

SORU ALMADI

Yaklaşık 30 dakika süren bayramlaşma sırasında çocukları seven ve harçlık veren İBB Başkanı Kadir Topbaş gazetecilerle de bayramlaştı. Topbaş Gazetecilerin soru sormak istemeleri üzerine teşekkür ederek, yanlarından ayrıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.