Lüks yata 1 milyon liralık yakıt ikmali

Lüks yata 1 milyon liralık yakıt ikmali
Birleşik Arap Emirlikleri'nden Şeyh Mansur Bin Zayed El-Nahyan'a ait "Topaz" isimli 149 metre uzunluğundaki lüks yat Marmaris'ten 1 milyon liralık yakıt aldı.

Dünyanın en büyük 10 yatından biri olarak gösterilen ve değeri yaklaşık 400 milyon euro olan "Topaz", akşam saatlerinde Marmaris Körfezi'ne giriş yaptı. Dev yat, ilçedeki marinalara sığmadığı için vatandaşların ve turistlerin meraklı bakışları altında Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı.

3 TANKERLE YAKIT İKMALİ

Yata, 3 tankerle Aliağa Rafinerisi'nden getirilen 528 bin litre akaryakıt, denizden ve karadan ikmal edilmeye başlandı. 4 saat kadar sürmesi planlanan akaryakıt ikmali için yaklaşık 1 milyon lira ödeneceği öğrenildi. 50 personelin görev yaptığı yatın 6 lüks süit kabininde aynı anda 12 misafir konuk ağırlanabiliyor. Yatta, helikopter pisti, yüzme havuzu, jakuziler, yemek ve toplantı salonu, çalışma odası ve su sporları araçları yer alıyor. El-Nahyan'ın bulunmadığı ifade edilen yatın, yakıt ve erzak ikmalinin ardından limandan ayrılması bekleniyor. Bu arada, "Topaz" limana yanaşırken Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü yangın helikopterinin çevresinde uçuş yapması ilgiyle izlendi. Söz konusu yat iki ay önce de yine Marmaris Limanı'na yakıt almak için yanaştırılmış ve 1,5 milyon lira değerinde yakıt alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.