Başbakan Yıldırım'dan 'PKK'lı operasyonu' açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan 'PKK'lı operasyonu' açıklaması
Başbakan PKK'ya destek verenlere ilişkin yapılan operasyonla ilgili açıklama yaptı.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, bölücü terör örgütüyle irtibatlı devlet memurlarının görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili, "Bunun ilk uygulaması Milli Eğitim'de başladı ve bugünlerde de İçişleri Bakanlığı, valilikler, belediyeler hakkında bu tip suça karışmış, bölücü terör örgütüne yataklık etmiş, destek olmuş, onlarla birlikte çalışmış, kamu kaynaklarının terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanılmasına rıza göstermiş veya izin vermiş olan belediye başkanı olsun, meclis üyesi olsun ve diğer kamu görevlileri için de benzer uygulama yapılacak. Bunların nasıl yapılacağı kararnamede açık şekilde belirtilmiştir." dedi. 
 
Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmesinin ardından partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı için geldiği AK  Parti Genel Merkezi önünde gazetecilerle bayramlaştı.
 
 Gazetecilerle tek tek tokalaşan Yıldırım, Kurban Bayramı ile ilgili  değerlendirmelerde bulundu.
 
Yıldırım, "Önümüzde pazartesi gününden itibaren mübarek Kurban  Bayramı'nı idrak edeceğiz. Bütün milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Bayramın  birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize katkılar sağlamasını Cenab-ı  Mevlamdan niyaz ediyorum. Bayramlar ayrılıkların, düşmanlıkların azaldığı,  kardeşliklerin, birliğin, beraberliğin arttığı, sevginin, saygının doruğa çıktığı  müstesna günler. Ümit ederim ki bu bayram sadece ülkemiz için değil, bölgemiz  için de güzel günlerin habercisi olur." diye konuştu.
 
"Terör örgütüyle amansız mücadelemiz devam ediyor"
 
Türkiye'de geçen 1,5 ay içerisinde fevkalade olayların yaşandığına  işaret eden Yıldırım, "Büyük bir darbe girişimini milletimiz ferasetiyle,  cesaretiyle ve Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin dirayetiyle bertaraf ettik. Bir  yandan da bizi bölmeye çalışan, ülkemizde birliği, beraberliği yok etmeye çalışan terör örgütüyle amansız mücadelemiz devam ediyor." ifadesini kullandı.
 
Türkiye hudutlarında yüzde yüz güvenlik sağlanana ve vatandaşlara  yönelik tehditler yok olana kadar Fırat Kalkanı Operasyonu'yla Suriye'nin  kuzeyinde güvenli bir alan oluşturma faaliyetlerinin devam edeceğini dile getiren  Yıldırım, "Aynı zamanda yurt içinde de belirlenmiş 10-12, terör örgütlerinin  yuvalandığı bölgeleri de bertaraf etmek için askerimiz, polisimiz, jandarmamız,  geçici köy korucularımız canla başla çalışıyor. Amaç, uzun bir tatile çıkacak  vatandaşlarımızın, 9 günü bulan bayram süresince huzur, güvenliğini sağlamak,  rahat seyahat etmelerini imkan dahiline getirmek." dedi.
 
Vatandaşların bayram tatilinde memleketlerine gideceklerini ve  akrabalarıyla bir araya geleceklerini anlatan Yıldırım, "Bunlar çok güzel şeyler,  biz onların üzülmeden sevdiklerine ulaşmalarını arzu ediyoruz, onun için de acele  etmesinler. Yollar çok güzel, yolların kuralının olduğunu, yolların kralının  olmadığını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Tüm milletimize hayırlı bayramlar  diliyoruz." diye konuştu.
 
Başbakan Yıldırım, bir gazetecinin "Siz ne yapacaksınız bayramda?"  şeklindeki sorusuna ise, "Biz buralardayız. Millet rahat edince biz de rahat  etmiş sayılıyoruz." yanıtını verdi.
 
Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün şehit ve yaralıların olduğuna ilişkin  haberlerin hatırlatılması üzerine ise Yıldırım, "Henüz teyid edilmiş bir haber yok. Bir tankımızın isabet aldığı yönünde bilgiler var. Olayları, gelişmeleri takip ediyoruz." dedi.
 
Kamuda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ardından şimdi de bölücü  terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu  tespit edilen personele ilişkin yapılan açığa almalarda ne gibi kriterlerin  uygulandığına yönelik bir soru üzerine Yıldırım, şunları söyledi:
 
"Kanun Hükmünde Kararnamelerde öncelikle, yayınlananlarda, FETÖ ile  irtibatlı, iltisaklı bir şekilde örgütün içinde olmuş, faal olarak çalışmış,  onlara her türlü katkıyı sağlamış, kamuda istihdam edilenlerin memuriyetten  çıkarılması yönünde bir karar alındı ve bu, uygulamaya kondu. Aynı şekilde daha  sonraki çıkan kararnamelerde de bölücü terör örgütünün bir şekilde içerisinde  olmuş, onlara lojistik destek sağlamış, terör örgütünün faaliyetlerine katılmış,  eldeki kamu imkanlarını terör örgütünün amacı doğrultusunda kullanılmasına  aracılık yapmış olan yerel yöneticiler, devletin değişik kurumlarındaki memurlar  olmak üzere benzer bir uygulamayı da başlatmış bulunuyoruz. Bunun ilk uygulaması  Milli Eğitim'de başladı ve bugünlerde de İçişleri Bakanlığı, valilikler,  belediyeler hakkında bu tip suça karışmış bölücü terör örgütüne yataklık etmiş,  destek olmuş, onlarla birlikte çalışmış kamu kaynaklarının terör örgütünün  amaçları doğrultusunda kullanılmasına rıza göstermiş veya izin vermiş olan  belediye başkanı olsun, meclis üyesi olsun ve diğer kamu görevlileri için de  benzer uygulama yapılacak. Bunların nasıl yapılacağı kararnamede açık şekilde  belirtilmiştir."
 
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmesinde, El Bab ve  Rakka'ya yönelik bir operasyonun gündeme gelip gelmediğine yönelik bir başka  soruya Başbakan Yıldırım, şu yanıtı verdi:
 
"Bizim Cerablus'taki işimiz, bir, ülkemizin güney hudutlarını emniyet  altına almak. Suriye'de devam eden iç savaş dolayısıyla başta DEAŞ olmak üzere  diğer terör grupları zaman zaman maalesef sınırlarımız içerisindeki Karkamış  olsun,Kilis olsun, Gaziantep olsun değişik bölgelere roket, füze gönderiyorlar,  ateş ediyorlar. Şu ana kadar 29 civarında vatandaşımız bu şekilde hayatını  kaybetti. Ayrıca malum, Gaziantep'te yaşanan o düğündeki patlamayla da 54  vatandaşımız hayatını kaybetti, bunların 29 tanesi çocuk, 12 yaşın altında. Bütün  bu tehditleri ortadan kaldırmak için Özgür Suriye Ordusu'na destek vermek  suretiyle bu bölgede bir operasyona başladık, bu bir. İkincisi, bu operasyonun  amacı Suriye'nin toprak bütünlüğünü veya yapısını değiştirmek değil, ülkemizin  güney sınırlarını emniyet altına almak, vatandaşımızın da can ve mal güvenliğini  sağlamak. Bu iki hususu yüzde yüz sağlayıncaya kadar, bundan emin oluncaya kadar  buradaki operasyonlarımız sadece DEAŞ'a değil, diğer terör grupları, PYD, YPG  gibi diğer terör gruplarıyla da aynı şekilde devam edecek."
 
Mehmet Müezzinoğlu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine  getirilmesi sonrası bugünkü toplantıda bir devir teslim olup olmayacağına, bir  isim belirleyip belirlemediklerine ilişkin soru üzerine ise Binali Yıldırım,  "Bakalım, muhakkak bir isim bulunur, koltuklar boş kalmaz merak etmeyin." dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.