Yeni Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok kimdir?

Yeni Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok kimdir?
Selami Altınok kimdir? Valiler ve emniyet müdürlerine ilişkin olarak hazırlanan kararname ile Selami Altınok, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne getirildi. İşte biyografisi..

OHAL kapsamında yeni Kanun Hükmünde Kararnameler Resmi Gazete'de yayımlandı.Selami Altınok kimdir? Valiler ve emniyet müdürlerine ilişkin olarak hazırlanan kararname ile Selami Altınok, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne getirildi. İşte biyografisi..

SELAMİ ALTINOK KİMDİR?

1966 yılında Erzurum İli Narman İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Erzurum'da tamamladıktan sonra, 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne girdi. 1988 yılında üniversiteyi bitirdi. 1989 yılında Erzincan'da Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bir yıl süreyle İngiltere'de bulundu.

Kayseri Akkışla İlçesinde Kaymakam Vekilliği, Tokat Almus, Bitlis Güroymak, Van Erciş, Samsun Terme ve Antalya Serik ilçelerinde Kaymakamlık yaptıktan sonra Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı.
Van 100. Yıl Üniversitesinde Yakın Çağ Tarihi üzerine Yüksek Lisansını tamamladı. 3 Ağustos 2012 tarihinden Aralık 2013 tarihine kadar Aksaray Valisi olarak görev yaptı. 2014/5916 sayılı kararname ile Merkez Valisi olarak vekaleten İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne atandı.

29 Ağustos 2015 – 24 Kasım 2015 tarihleri arasında 63. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

30 Kasım 2015 – 18 Aralık 2015 tarihleri arasında Bakanlık Onayı ile Bakan Yardımcısı olarak vekaleten görevlendirilmiştir.

18 Aralık 2015 tarihli ve 29566 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan atama Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanmıştır.

Selami ALTINOK, Gülhan ALTINOK (Mühendis/Hukukçu) ile evli olup iki erkek, bir kız çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.