İşte arı adamın hedefi

İşte arı adamın hedefi
Van'ın Çatak ilçesinde arıcılık yapan Abdulvahap Semo, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için üzerine binlerce arı çekti.

Arıcılık yapan Abdulvahap Semo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internette arıcılıkla ilgili araştırma yaparken Guinness'in "üzerine en çok arı toplama rekoru" hakkında bir yazıyla karşılaştığını anlattı.

Bunun üzerine kardeşi Hadi Semo'nun da yardımıyla üzerinde binlerce arı toplayarak bir kaç deneme yaptığını belirten Semo, "Denemelerimiz başarılı olunca kovan sayısını 6'ya çıkardım.

"ÇOK GÜZEL TEPKİLER ALDIM"

Binlerce arı üzerimi kapladı. Çevremdekilerden bazıları canımı tehlikeye attığımı düşünse de çok güzel tepkiler aldım." dedi.

ari_1063.jpg

"HER GÜN BENİ ISIRIYORLAR"

Semo, üzerinde topladığı arıların kendisini birçok kez soktuğunu ifade etti.

Çocukluğundan beri yaptığı arıcılık mesleğinin riskli yanları olduğunu vurgulayan Semo, şöyle konuştu: "Özellikle arılar üzerimdeyken ani ve onları kızdıracak hareketler yapmamaya dikkat ediyorum. Hemen her gün beni ısırıyorlar.

Ben arılarla büyüdüm sayılır. Yaklaşık 30 yıldır arıların içindeyim. Artık vücudum arı sokmasına karşı bağışıklık kazandı. Onların dilini iyi bilirim.

HEDEFİ GUİNNESS

Arıları üzerime çekmek için hiçbir şey kullanmadım. Temiz bir kıyafet yeterli. Onlarla uğraşırken eldiven ve çoğu zaman başlık da kullanmıyorum. Yalnızca kovanı alıp üzerime boşalttım. Destek verildiği takdirde hedefim Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek ülkemizin adını tüm dünyaya duyurmak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.