Zaman Almanya baskısını durduruyor

Zaman Almanya baskısını durduruyor
Zaman Almanya 30 Kasım 2016 tarihi itibariyle baskısını durduracağını açıkladı.

Zaman Almanya Genel Yayın Yönetmeni Dursun Çelik, okurlarına sıkıntı yaşatmamak için böyle bir karar aldıklarını açıkladı. Reklam gelirlerinin ciddi oranda azaldığını da belirten Çelik, gazetelerine reklam verenlerin tehdit edildiğini ileri sürdü.

“İnsanları zor duruma düşürmeye hakkımız yok”

Abone sayısının şu an 10 bin civarında olduğunu ifade eden Zaman Almanya Genel Yayın Yönetmeni Dursun Çelik şunları söyledi: “Bir insan gazeteye aboneyse, okuyorsa Türkiye'ye girememe ihtimali var. Baskı görme ihtimali var, sadece gazeteyi okuyor bile olsa insan, hareketle vs. bir bağlantı olmasa da, bu Türkiye'de sıkıntı yaşama sebebi olabiliyor veya farklı baskılara uğrama ihtimali olabiliyor. Onun dışında reklam konusunda da insanlar doğal olarak çekiniyorlar. Reklam veren kişiler aranıp tehdit ediliyor, 'şöyle böyle Türkiye ile iş yapamazsın, senden alışveriş yapmayız, bitersin' şeklinde. Dolayısıyla bize destek veren insanları da zor duruma düşürmenin şeyi yok. Sonuçta biz mücadelemizi ettik, ediyoruz. İnsanlara bu konuda şey yaptığınız zaman çok zor duruma düşürüyorsunuz. Buna da hakkımız olmadığını düşünüyorum.”

Zaman Almanya 1990 yılından bu yana yayın hayatını sürdürmekteydi. Zaman Fransa ile Zaman Belçika ise geçtiğimiz günlerde yayın hayatına son vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.