Barkey'den 15 Temmuz ve FETÖ itirafı

Barkey'den 15 Temmuz ve FETÖ itirafı
Birkaç hafta öncesine kadar 15 Temmuz için 'tiyatro' diyen FETÖ, son günlerde şaşırtıcı şekilde darbe girişimini itiraf etmeye başladı.

15 Temmuz darbe girişiminin “olağan şüphelileri“ arasında yer alan Henri Barkey, FETÖ'nün sitesi hizmetnews’te hakkındaki iddialara yanıt verdi.

O GECE BÜYÜKADA'DA TOPLANTIDAYDI

15 Temmuz darbe girişimi günü Büyükada’da bir toplantıda olduğu ortaya çıkan eski CIA Uzmanı Henri Barkey, FETÖ'nün sitesi hizmetnews’de yayınlanan yazısında 15 Temmuz darbesini ve kendisinin durumunu değerlendirdi. 

FETÖ DESTEKÇİSİ BARKEY, FETÖ'NÜN SİTESİNDE İTİRAF ETTİ

Washington’daki Woodrow Wilson Merkezi adlı düşünce kuruluşunun Ortadoğu Programı Direktörü, CIA'in Türkiye uzmanlarından olan Barkey, FETÖ'ye verdiği destekle biliniyordu. Barkey, darbeden 2 gün önce de ABD Kongresi’nde FETÖ'yü anlatan bir konferans vermişti. Pekçok ismin 15 Temmuz girişimiyle ilişkilendirdiği Barkey, yazısında darbenin Gülenci askerlerin de içinde olduğu bir koalisyon tarafından gerçekleştirildiğini söylerken, Obama’ya da Erdoğan‘a karşı sessiz kalmama çağrısında bulundu.

Odatv'nin Türkçe'ye çevirdiği yazıda Barkey, "Darbe kalkışması farklı tipte resmi yetkililerden oluşan bir koalisyon tarafından hayata geçirildi: bunların bazıları Pennsylvania'da inzivaya çekilmiş bir din adamı olmakla beraber bir süre öncesine kadar hükümetin müttefiki şimdilerde ise azılı düşmanı olan, Fethullah Gülen'e bağlı insanlar, bazıları azılı laikler ve bazıları da muhtemelen yakında ordudan atılacaklarını öğrenmiş olan çıkarcı şahıslardı" ifadelerini kullandı.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE DE GÜLEN İTİRAF ETMİŞTİ

Daha önce 15 Temmuz'u "tiyatro" olarak niteleyen FETÖ elebaşısı Gülen, birkaç gün önce verdiği mülakatta ilk kez 15 Temmuz'un "tiyatro" olmadığını itiraf etmiş, "Eğer benim çalışmalarımı takip eden biri yasa dışı ya da etik dışı davrandıysa ya da üstlerinin hukuk çerçevesindeki emirlerine itaatsizlik ettiyse, bu benim öğretime ihanettir ve bu kişilerin soruşturulması ve yaptıklarının sonuçlarına katlanmasını tamamen destekliyorum" demişti.

NEDEN İTİRAF EDİYORLAR?

FETÖ'cülerin 15 Temmuz hakkında "biz yapmadık" derken, bir anda itiraflara başlaması kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.