Bakan müjdeyi verdi: O yol 1,5 saate düşecek!

Bakan müjdeyi verdi: O yol 1,5 saate düşecek!
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-İstanbul arasının trenle 1.5 saat düşeceğini açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan hızlı tren hatlarının omurgasının oluşturulduğunu ancak bir kaç yıl içinde diğer hatlar tamamlandığında Eskişehir-İstanbul hattının yükü kaldıramayacağını belirterek “Doyum noktasına yaklaştığımızda, yaklaşık 10 yıllık bir periyottan bahsediyoruz, o zaman çalışmalara başlayacağız. 1.5 saatte İstanbul’a gidilmesi mümkün olacak” dedi.

ANKARA-İSTANBUL ARASI 1,5 SAAT OLACAK

“Ankara-İstanbul arasında 350 kilometre hızla çalışacak sürat demiryolu için bir zamanlamamız var. Sivas-Kars, Antalya-Afyon-Eskişehir, Konya-Karaman, Adana-Mersin bittiğinde, Eskişehir-İstanbul hattı bu yükü kaldıramayacak. Ama şimdi değil. Doyum noktasına yaklaştığımızda, yaklaşık 10 senelik bir periyottan bahsediyoruz, o zaman çalışmalara başlayacağız. 1.5 saatte İstanbul’a gidilmesi mümkün olacak.”

HIZLI TRENİN OMURGASI KURULUYOR

HIZLI trenin ana omurgasının, Kapıkule’den Kars’a kadar uzandığını kaydeden Arslan “Çorum-Samsun hattı, Erzincan üzerinden Trabzon, Ankara-Afyon-İzmir, Afyon-Antalya, Konya-Karaman-Mersin, Adana-Gaziantep projelerimiz var. Genelini 2023 kapsamında düşünüyoruz. Ayrıca Erzincan-Trabzon’u, Elazığ, Diyarbakır ve Mardin’e indirecek bir projemiz de var. Bursa-Bilecik hattı çalışması da devam ediyor. Ankara-İstanbul’u Osmaneli üzerinden Bursa’ya ve Gemlik Limanı’na, Bandırma’dan İzmir’e giden demir yoluna bağlamak istiyoruz. Orta vadede Kayseri-Kırşehir’i Karaman’a bağlamak ve oradan da Antalya’ya geçiş sağlamak istiyoruz” dedi.

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.