Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 belediyeye kayyumda geç kalındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 belediyeye kayyumda geç kalındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayram Namazı çıkışı gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Orman Bölge Müdürlüğü içerisindeki Fatih Ormanı Camisi'nde kıldı.Namaz çıkışı 28 belediyeye atanan kayyum kararına ilişkin ilk kez açıklama yapan Erdoğan, 'Geç kalınmış bir adımdır' yorumunda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Bayramın insanlık için barışa vesile olmasını diliyorum.

SURİYE'DEKİ ATEŞKES

"Bölgemizdeki gelişmeler hayra alamet değil. Verilen sözde durulursa Suriye'de 48 saat bir ateşkes söz konusu, eğer başarılı olursa 1 hafta devam etmesi söz konusu."

TERÖRLE MÜCADELE

"Şu anda tüm asker ve polisimiz hepsi aynı kararlılıkla operasyonlara devam ediyorlar. Hedefimiz ülkede 1. derece huzurun temini noktasında devletin koyduğu kurallara herkesin A'dan Z'ye uymasıdır."

"Bazı medya organlarında 'taraflar' diye bir şeyler kullanılıyor. Devlet, hiç bir zaman terör örgütünü taraf olarak kabul etmez."

CERABLUS OPERASYONU

"Bizim 90-95 km'lik bir planımız vardı. Bunu Putin ve Obama ile de görüştük. Bunu başaralım dedik. Suriye sınırımız sürekli tehdit altında. Fırat Kalkanı sınırlarımızı tehditten temizleme harekatıdır. Burada bir terör koridoru oluşturmaya gayret eden PYD/YPG var, DAİŞ var. Biz güvenlik koridoru haline getirmeliyiz."

BELEDİYELERE KAYYUM KARARI

"Bana göre geç atılmış bir adımdır. Benim temennimdi. Bu benim daha önce de temennimdi. Çünkü belediye başkanlığı yapmış biri olarak konuşuyorum. Belediye başkanı olarak terör örgütlerine destek veremezsiniz, siz vatandaşa her türlü hizmeti vermekle mükellefsiniz. Hendek açmak için değil. Hayatı aksatmak için hendek açılır mı? Devletten gelen desteği dağa gönderdiler. Bunların hepsi tespit edildi. TNT taşıyorlar, tüpler, variller taşıyorlar. Bölgede devamlı tehdit unsuru oluşturuyorlar, bunların tespiti var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.