İçişleri Bakanı Soylu Van'a gidiyor

İçişleri Bakanı Soylu Van'a gidiyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bombalı saldırının yaşandığı Van'a gidiyor. Soylu, Van'da incelemelerde bulunacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'daki terör saldırısına ilişkin, "Alınan tedbirler sayesinde, özellikle polis kontrol noktalarının önüne yapılan barikat ve engellemeler ve yine saldırı olabilecek noktaların çevresinde alınan önlemler sayesinde bu patlayan araç ilgili hedefine ulaşamamıştır." dedi. 

Muş'taki temasları kapsamında valiliği ziyaret eden Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, milletin huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyledi. 

Soylu, Van'da bomba yüklü araçla bir terör saldırısının gerçekleştirildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün Van'da bir araca bomba yüklemek suretiyle bir patlama gerçekleştirilmiştir. Alınan tedbirler sayesinde özellikle polis kontrol noktalarının önüne yapılan barikat ve engellemeler ve yine saldırı olabilecek noktaların çevresinde alınan önlemler sayesinde bu patlayan araç ilgili hedefine ulaşamamıştır. Patlattığı yerde hasar meydana getirdi, 2'si polis, 6'sı komşu ülkemizin uyruğundaki vatandaşlar olmak üzere 48 kişi yaralanmıştır. Can tehlikesi olan bir yaralımız şu anda mevcut değildir. Bu tamamen bayramın huzuruna yönelik bir saldırıdır. Bu konuda tüm emniyet güçlerimiz tüm güvenlik birimlerimiz bayram boyunca bu tip saldırıların olabilme ihtimaline karşı önemli tedbirler almışlardı. Bir çok yerde de bu konuda bu tedbirleri en üst düzeye getirdiğimizi belirtmek isterim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.