F-16 'lar acil koduyla havalandılar

F-16 'lar acil koduyla havalandılar
Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığında Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende komuta kademesi ile askerler bayramlaştı.

 

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs  Komutanlığında görevli pilotlar, bayramlaşma töreninin ardından gelen emir  doğrultusunda F-16 uçaklarıyla operasyon için acil havalandı. 

Terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen hava harekatlarının merkezi  konumundaki Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığında Kurban Bayramı dolayısıyla  düzenlenen törende komuta kademesi ile askerler bayramlaştı.
 
Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kadircan Kottaş, yaptığı konuşmada,  askerlerin ailelerinden uzak yerlerde vatan için nöbet tuttuğunu söyledi.
 
Askerlerin sevgilileri, eşleri ve çocuklarını bırakıp birliklerde  vatani görevlerini yaptığını dile getiren Kottaş, "Sizlerle burada bayramı  kutlamaktan en az sizler kadar heyecan duyuyorum. Ailelerinizin bayramını  kutluyorum. Onlarla görüştüğünüzde selam ve saygılarımı iletin." dedi.
 
24 SAAT GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ
 
Bayramda da terörle mücadeleyi aralıksız sürdüren ve görev için hazır  bekleyen pilotlar, gökyüzünün bekçileri olarak ülke hava sahasının kontrolü için  7 gün 24 saat nöbet tuttuklarını belirtti.
 
Pilotlar, "Bayramda da nöbetteyiz. Bu görevi yapmaktan büyük haz ve  gurur duyuyoruz. Bizler yüce Türk milletinin her zaman emrinde ve görevimizin  başındayız. Tüm vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Doğunun bekçileri olarak her  zaman görevimizin başındayız." ifadelerini kullandı.
 
 ACİL OLARAK HAVALANDILAR
 
Bayramlaşmanın ardından "teröristle mücadele harekatı" kapsamında  gelen emir doğrultusunda son kontrolleri yapan pilotlar, F-16 uçaklarıyla,  operasyona havadan destek sağlamak amacıyla havalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.